Naslovna Kultura Počinje 4. Festival malih pozorišnih formi

Počinje 4. Festival malih pozorišnih formi [Program]

224
0

U Zaječaru će od 11. do 14. oktobra biti održan Festival malih pozorišnih formi, četrvti po redu, u okviru kojeg će biti prikazano šest predstava.

Monodramom zagrebačkog Ulisis teatra „Zemlja vukova“, čiji je vlasnik Rade Šerbedžija, u Zaječaru  11. oktobra u 20 sati počinje 4. Festival malih pozorišnih formi. Tekst za ovaj komad pisala je Tonka Mršić, koja ujedno i glumi na sceni, a režirala je Gala Nikolić.

Drugog dana festivala od 18 časova na sceni zaječarskog pozorišta biće izvedena nagrađivana predstava „Čaj sa kublaj-kanom“, za koji je tekst napisao Saša Radonjić, a režira i igra Jugoslav Krajnov.

Istog dana od 20 sati Boško Puletić izvešće predstavu „Vojvoda Živojin Mišić“ koju je, po tekstu dr Miće Živojinovića, režirao Velimir Mitrović.

„Jedan od ciljeva ovog festivala je da publici prikaže nagrađivane i kvalitetne predstave“ istakao je Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović”.

Nagrađivani komad „Nina“  koji je napisala i režirala Nikolina Vujević, koja ujedno i glumi biće izveden u sredu 13. oktobra od 18 sati. Istog dana od 20 sati u sali zaječarskog teatra gostuje komedija „Poslednja šansa“ koja je rađena po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, a u kojoj igra Suzana Petričević.

„Ono što mene posebno raduje je što smo i ove godine iznedrili još jednu monodramu, jer jedan od ciljeva ovog festivala je da pozorište “Zoran Radmilović” ima barem jednu monodramu tokom godine, ako ne i više. Taj žanr je bio nepravedno zapostavljen, a monodrame predstavljaju vrh pozorišne umetnosti. Ove godine smo dali šansu mladom Zaječarcu Stefanu Cokiću koji je napisao tekst za predstavu „Slučaj gospodina Kostića“. Režiju potpisuje mlada rediteljka Tamara Kostrešević, dok ulogu gospodina Kostića tumači Branislav Mijatović. Ovaj komad biće izveden u čast nagrađenih 14. oktobra u 20 časova, kada se i završava 4. Festival malih pozorišnih formi“, rekao je Vladimir Đuričić.

Ove godine će biti dodeljena nagrada stručnog žirija, koji će predvoditi čuveni glumac Peđa Miletić, kao i nagrada publike za najbolju predstavu.

Inače, komplet ulaznica za svih šest predstava na Festivalu košta samo 600 dinara, a pojedinačna karta 200 dinara.