Naslovna Društvo Počinje 15. Sajam meda i vina

Počinje 15. Sajam meda i vina [PROGRAM]

2212
0

Na Gradskom trgu u Negotinu 11. i 12. maja biće održan 15. Međunarodni sajam meda i vina. Na Sajmu 110 izlagača.

Jubilarni, 15. Međunarodni Sajam meda i vina “Oni vide med i vinO” svečano će biti otvoren u danas, 11. maja, u 18 časova na Gradskom trgu programom u kojem će učestvovati učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu: Milena Marković sa odseka solo pevanja, trubači Leonardo Krstić i Nemanja Lukić, gitaristi Dušan Mitrović, Anastasija Adamović i Leonida Mitrović, profesori Predrag Tasić i Danilo Perković, ali i pijanista i kompozitor Bojan Čukić, Goran Stanković sa poezijom posvećenom vinu, sopran Aleksandra Radukanović uz klavirsku saradnju Milje Videnović i klarinetiste Dušana Ćirovića i Miša Ćirić, vitez vina.

Program se nastavlja koncertom benda Bojana Čukića u 19 sati i Maks in benda u 21 sat.

Drugog dana Sajma, u četvrtak, 12. maja posetioci će od 10 časova moći će da uživaju u programu pod nazivom „Pozdrav iz Krajine“ na kome će nastupiti Mile Kostadinović i orkestar Zora sa Omladinskim ansamblom KUD “Voja Čurić” iz Kobišnice, kao i KontrAkord akustik bend.

U okviru Sajma u četvrtak od 11 sati u velikoj sali Skupštine opštine će biti održano i predavanje „Ekonomičnost pčelarenja“, na kome će govoriti Ranko Vučković, profesionalni pčelar, a od 16 sati i predavanje „Principi održavanja i čuvanja vina“ profesora doktora Marka Malićanina, docenta Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu i predsednika Upravnog odbora Saveza vinara i vinogradara Srbije.

Drugog dana Sajma meda i vina koncerte će prirediti i Medisin bend iz Zaječara od 18 sati, Nikola Petraćković i orkestar Dijamanti od 20 časova i popularna pevačica Seka Aleksić od 21 sat.