Naslovna Društvo Počinje 14. Međunarodni sajam meda i vina: Cakana i Dženan pred negotinskom...

Počinje 14. Međunarodni sajam meda i vina: Cakana i Dženan pred negotinskom publikom

755
0

Danas će u Negotinu u 18 časova biti otvoren 14. Međunarodni sajam meda i vina. Tokom sajma posetioce očekuju brojna dešavanja, edukacije, promocije, prodajne izložbe, ali i sadržajan kulturno umetnički program.

Međunarodni sajam meda i vina otvoriće Miroslav Knežević, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a u programu koji će, tim povodom, biti priređen, nastupiće učenici i profesori negotinske Umetničke škole, Valentina Dobrić, sopran, modni kreator i kostimograf, a poezijom i muzikom u slavu vina i naš čuveni enolog profesor dr Slobodan Jović.

Moderator ovog programa je Miša Ćirić, vitez vina beogradskog viteškog reda “Singidunum”.

U slavu meda i vina ovogodišnji Sajam će, uz prodajne izložbe vina i kompletne pčelarske opreme, zaokružiti bogat muzički i kulturno umetnički program, od večerašnjih koncerata kvarteta “KontrAkord” koji će posetiocima u 19 sati i 30 minuta prirediti veče starogradskih pesama i koncerta Dragice Radosavljević Cakane koja se sa Etno grupom “Šara” predstavlja od 21 čas.

Za sutra u 10 časova u Muzičkom paviljonu najavljeno je stručno predavanja o organskoj proizvodnji meda Rumena Balinskog, predsednika Pčelarskog saveza Plevena u Bugarskoj, a za 18 sati predavanje profesora dr Slobodana Jovića na na temu „Hrana i vino“.

Tu je i tradicionalan program „Pozdrav iz Krajine“  u 13 časova. Sajam meda i vina zaokružiće u 20 sati i 30 minuta svečano proglašenje najboljih vina, a od 21 sat koncert popularnog pevača pop i folk muzike, Dženana Lončarevića.

Ovaj Prijepoljčanin je poznat po dobroj atmosferi koju pravi na nastupima u klubovima, ali i na koncertima