Naslovna Društvo Početak proleća u Negotinu obeležio sneg

Početak proleća u Negotinu obeležio sneg

230
0

U Negotinskoj i Timočkoj krajini i danas oblačno i hladno sa snegom.

U ostalim krajevima Srbije mestimično sa snegom, uz formiranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača, a samo ujutru i pre podne na jugu i jugoistoku i sa kišom. Vetar će biti slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnje temperature od minus četiri do nule, maksimalne od minus jedan na severu do pet stepeni na jugu Srbije.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u naredna tri dana u svim krajevima Srbije očekuju se niske temperature, snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača na severu visine pet do 10, a u ostalim krajevima 10 do 20 centimetara.

Tek za vikend nas očekuje malo do umereno oblačno i uglavnom suvo vreme.

Zbog najavljenih padavina, JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

“Ekipe putara sa svom raspoloživom mehanizacijom 24 sata intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja. JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu”, kaže se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.