Naslovna Društvo Počeo upis u srednje škole

Počeo upis u srednje škole

320
0

Upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu počeo je danas. Negotinska gimnazija popunila sva predviđena mesta.

Budući srednjoškolci, neposredno u školama moći će da se upišu danas i sutra, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski do 20. jula.

Nakon današnjeg popunjavanja liste želja za drugi upisni krug, elektronskim putem ili neposredno u školi, konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu biće poznat u petak, 15. jula.

Nakon prvog upisnog kruga u Negotinskoj gimnaziji na sva tri smera, prirodno – matematičkom, društveno – jezičkom i opštem, nije ostalo ni jedno slobodno mesto, od 90 koliko ih je predviđeno.

Negotinska gimnazija beleži i najveći broj poena od 97,62 na matematičkom, 95,73 na opštem i 95,03 na društveno – jezičkom smeru. Minimalni broj poena dovoljan za upis u ovu školu u prvom upisnom roku iznosio je 78,66 na matematičkom, 72,74 na društvenom i 57,72 na opštem smeru.

U prvom roku popunjeno je i svih 30 mesta u Tehničkoj školi u Negotinu na zanimanju elekrotehničar informacionih tehnologija gde prvi na listi ima 85,25, a zadnji 57,62 poena.