Naslovna Društvo Počeo tradicionalni Malogospojinski vašar u Negotinu

Počeo tradicionalni Malogospojinski vašar u Negotinu

2166
0

Počeo je tradicionalni Malogospojinski vašar, jedan od tri negotinska, na kojem svake jeseni ponovo oživljava tradicija.

I kao i na svakom negotinskom vašaru i ove je jeseni sve spremno za još jedno nezaboravno vašarsko iskustvo sa širokim spektrom ponuda – od tradicionalnih proizvoda do modernih atrakcija.

Za najmlađe su tu brojne atrakcije i igračke, za one starije mirisi i ukusi roštilja, praseće i jagnjeće pečenje, hladna pića.

Mekike su već odavno postale sinonim za negotinski vašar jer se bez mekika obilato posutih prah šećerom ni jedan panađur u Negotinu, a i šire, ne može zamisliti.

Narodne nošnje, majice sa motivima omiljenih muzičkih grupa, “firmirane” torbice, ali i nameštaj, proizvodi za domaćinstvo, garderoba, pa čak i tradicionalni instrumenti, gaće i čarape po pristrupačnim cenama i mnoge druge stvari i dalje su deo ponude ovdašnjih prodavaca koji su došli iz čitave Srbije, ali i obližnje Rumunije i Bugarske sa polovnim krpicama koje uvek nađu kupca.

Iako su se tradicionalni zvuci i atrakcije sa vašara, ustanovljenog još davne 1836. menjali tokom vremena, ova manifestacija i dalje privlači ljude sa namerom da se opuste, zabave i obave svoje kupovine.