Naslovna Društvo Počeo Sajam suvenira i starih zanata u Negotinu

Počeo Sajam suvenira i starih zanata u Negotinu

564
0

Sajam suvenira i starih zanata koji tradicionalno priređuje Turistička organizacija opštine Negotin u okviru „Negotinskog leta“ okupio je oko 50 izlagača iz cele Srbije.

Sajamsko šarenilo, obilje kreativnih rukotvorina i proizvoda obeležili su Sajam suvenira i starih zanata na koji su, ističu izlagači, mnogi čekali.

Na tipskim štandovima izloženi su melemi, tinkture, čajevi, proizvodi od meda, vina, rakije i likeri, ali i domaći kolači, medenjaci, šećerleme i lizalice, sirevi…

Sa druge strane znatiželjnici mogu da pronađu za sebe i originalne predmete od gline, ručno rađene testije i đuvečare, haljine i tradicionalnu odeću, neobične kardigane sa motivima tradicionalne narodne umetnosti, heklane suknjice, pletene lutkice, pa i tašne, razne suvenire, magnete…

A tek nakit od poludragog kamena, od drvenih i plastičnih perlica, pa aluminijuma i kože, pa umetničkih slika i upotrebnih predmeta rađenih dekupaž tehnikom i još mnogo toga.

Na sajam su tradicionalno stigli mnogi umetnici i majstori starih zanata iz Negotina, Кragujevca, Bora,  Zaječara, Niša i drugih gradova.

Ova dvodnevna prodajno izložbena manifestacija, izložbeno – prodajna promoviše stare običaje, zanate, ali i etno trpezu i promoviše kulturno nasleđe ne samo ovog kraja, već i cele Srbije.