Naslovna Sport Počeo prolećni deo šampionata Zone Istok

Počeo prolećni deo šampionata Zone Istok

425
0

Utakmicama 16. kola ovog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Zoni Istok. U prvom prolećnom kolu „Hajduk Veljko“ slobodan.

Foto: I. Mitrović

Fudbaleri „Đerdapa“ savladali su u domaćem derbiju ekipu „Brodoremonta“ sa 2:1 i zabeležili svoju 13. prvenstvenu pobedu, zadržavši prvu poziciju sa 40 bodova.

Pobedu je zabeležio i drugoplasirani FK „Bor 1919“  koji je, takođe u gostima, savladao OFK „Knjaz“ iz knjaževačkog Trgovišta sa 2:0. Sokobanjski „Ozren“ slavio je sa 2:1 u duelu sa OFK Slatinom, dok su „Radnički 1946“ iz Lubnice i belopalanački „Rajko Mitić“ podelili bodove igrajući nerešeno 2:2.

U prvom prolećnom kolu FK Zlot je u gostima savladao boljevački „Rtanj“ sa 1:0, a pirotski derbi između „Tanaska Rajića“ i „Jedinstva“  završen je pobedom „Jedinstva“ sa 1:0. „Balkanski“ iz Dimitrovgrada je u Babušnici sa 4:0 pobedio domaću „Lužnicu“.

U ovom kolu ekipa „Hajduk Veljka“ je bila slobodna, ali će već u sledećem na svom terenu u subotu 18. marta od 15 časova ugostiti „Radnički 1946“. Slobodan je OFK Slatina, a u ostalim utakmicama sastaju se: Đerdap – Ozren, Balkanski – Brodoremont, OFK Zlot – Lužnica, Rajko Mitić – Bor 1919, Tanasko Rajić – OFK Knjaz i  Jedinstvo – Rtanj.