Naslovna Sport Počeo novi koncept Odbojkaškog saveza Srbije: I Negotinke na “Odbojkici” u Knjaževcu

Počeo novi koncept Odbojkaškog saveza Srbije: I Negotinke na “Odbojkici” u Knjaževcu

964
0

U Knjaževcu je nedavno održan prvi turnir novog projekta Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom „Odbojkica“. Među više od 300 učesnika i Negotinke.

U hali Osnovne škole „Dimitrije Todorović Kaplar“, preko 300 devojčica i dečaka iz četiri odbojkaška regiona sa centrima u Nišu, Kraljevu, Leskovcu i Zaječaru, takmičilo se nedavno u mini-odbojci  i u drugim odbojkaškim disciplinama.

Boje negotinskog Odbojkaškom kluba “Hajduk Veljko” branilo je 15 odbojkašica, selekcija devojčica rođenih do 2012. godina.

“Gledali smo da damo šansu svim igračicama, pa je svih 15 igralo u tri utakmice koliko smo imali. Iako je ideja koncepta “Odbojkice”, “Igramo se i svi pobeđuju”, mogu reći da smo sve tri utakmice pobedili i to Knjaževac sa 2:1, a Kruševac i Bor sa po 2:0. Pobednici su dobijali nalepnice “pobeda” koje su lepili na veliki baner, a ekipe koje su izgubile dobijale su nalepnice “zamalo pobeda” i šansu da u „Areni izazova“, u raznim veštinama sa loptom, takođe dobiju nalepnice i budu pobednici”, kaže Ivan Marinović, koji je sa Davidom Marinovićem, trener negotinskih odbojkašica.

 

Cilj novog koncepta, “Odbojkica” je popularizacija odbojke. Odbojkaški savez Srbije ističe da se ovim konceptom deci u najmlađem uzrastu pruža prilika da se igraju i zabave u atmosferi koja promoviše vrednosti za koje se Savez zalaže.

Naredni turnir je zakazan za kraj januara u Obrenovcu. Namera je Saveza da se i u ostalim sredinama u Srbiji, bar jednom mesečno, organizuju festivali, do početka juna, kada je planirana velika završna svečanost u Beogradu.