Naslovna Društvo Počeo Letnji sportski zabavni kamp u Negotinu

Počeo Letnji sportski zabavni kamp u Negotinu

822
0

Gimnastički klub “Hajduk Veljko” u saradnji sa ostalim klubovima i trenerima i zvanično je otvorio još jednu letnju sezonu aktivnog vežbanja i igara za decu Negotina.

Otvorena nova sezona Letnjeg sportskog zabavnog kampa; Foto: GK „Hajduk Veljko“

Letnji sportski zabavni kamp u Negotinu okupio je ovog leta pedesetak dece i mladih od četiri do 15 godina koji će do 10. jula u prvoj, a od 11. do 17. jula u drugoj smeni aktivno uživati u svom letnjem raspustu kroz brojne zabavno sportske sadržaje i na više lokacija u gradu.

Počev od onih omiljenih aktivnosti, na bazenu, polaznici Letnjeg sportskog zabavnog kampa Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” biće u prilici i da se sa brojnim sportskim disciplinama upoznaju i na igralištima u naseljima Borska i Cvećara, u dvorištu Pedagoške akademije, Osnovnoj školi “Branko Radičević”, na izletištima Badnjevo i Bukovo, ali i na plaži u Kusjaku gde će 10. juna na “Danu Dunava” Turističke organizacije opštine Negotin i zvanično biti završena prva smena Kampa.

Sport, igra, rekreacija i kreativne radionice; Foto: GK „Hajduk Veljko“

“Drago mi je što su i deca i roditelji svesni koliko je fizička aktivnost važna i koliko je dobro biti usmeren od najranijih dana. Nastojaćemo da se deca na kreativan način kroz razne aktivnosti koje ih očekuju na kampu druže, raduju i saznaju nešto novo”, kaže Ana Ranđelović, profesor fizičkog vaspitanja i osnivač negotinskog Gimnastičkog kluba.

U saradnji sa ostalim klubovima i trenerima učesnici Kampa biće u prilici da učestvuju i u radu brojnih radionica, ali i u aktivnostima na bazenu, rolerima, biciklama, raznim poligonima i ostalim sadržajima čiji je cilj da decu u prvom redu usmeri ka zdravim načinima života, ali ih i podstakne da se bave sportom i da svoje slobodno vreme iskoriste na pravi način kroz sport i rekreaciju.