Naslovna Sport Počeo Letnji humanitarni turnir u malom fudbalu „Miloš Medić 2022“

Počeo Letnji humanitarni turnir u malom fudbalu „Miloš Medić 2022“

1031
0

Utakmicama prvog i drugog kola na terenu za mali fudbal u Park šumi „Cvećara“ sinoć je počeo Letnji humanitarni turnir „Miloš Medić 2022“ koji je okupio 11 ekipa.

Pozivu grupe entuzijasta i zaljubljenika u sport da učestvuju na drugom po redu Letnjem turniru u malom fudbalu u Park šumi „Cvećara“ odazvalo se 11 ekipa i veliki broj sponzora. Turnir je ove godine humanitarnog karaktera i namenjen je lečenju Negotinca Miloša Medića kome je neophodna hitna transplantacija bubrega.

„Mi takoreći tokom cele godine, kad god nam vremenske prilike dozvole, koristimo ove terene i igramo mali fudbal. Zato smo i prošle godine pokrenuli turnir uz pomoć momaka koji aktivno igraju fudbal u klubovima. Prošle smo imali osam, sada 11 ekipa sa preko 70 igrača, ali sada igramo humanitarno i sredstva koja prikupljamo od kotizacije i humanitarnim prilozima posetilaca uplatićemo za lečenje Miloša Medića. Imamo dve grupe takmičara, jednu sa šest, drugu sa pet ekipa, igra se tri dana, četvrtak i petak su kvalifikacije, a u nedelju je četvrtfinale, polufinale i finale. Imamo veliki broj sponzora, svaka ekipa ima svoju boju majice, a nadamo se dobroj atmosferi i  dobrom fudbalu“, kaže Bojan Živanović, jedan od organizatora i učesnik turnira.

U susret turniru ova ekipa rekreativaca, ali i aktivni fudbaleri kompletno su uredili terene u Park šumi „Cvećara“, očistili okolinu, terene obeležili, postavili kese za smeće, kako bi Park ostao čist i posle turnira, koji je okupio i veliki broj posetilaca. Tereni su osvetljeni reflektorima budući da se utakmice igraju u večernjim terminima.

„Mi smo ovde došli prvenstveno da bi pomogli Milošu Mediću. Našu ekipu čine momci koji se bave sportom, a kao i svi ostali očekujemo finale“, kaže Uroš Stošić iz ekipe „Elektro Buki“.

Terenima nedostaje veći broj reflektora, tribine i klupe kako bi ovo mesto, čije je uređenje počelo 2007. a nikada nije završeno, i formalno ispunilo svoju namenu da bude stecište okupljanja mladih i mesto za odmor starijih.

„Mi smo rekreativci koji se ovde inače okupljamo ponedeljkom, sredom i petkom, dobro je druženje pre svega, volimo fudbal, a uz to sada i još jedan momenat, humanitarni. Očekujemo pre svega dobro druženje, rezultat stvarno nije bitan, a ako uđemo u finale super, ali je pre svega važno učestvovati“, kaže Darko Čirišanović iz ekipe „Klub 501“.

U prvom kolu u kojem je bila slobodna ekipa Nikolić prevoz DOO, Auto klinika je savladala Kafanu 202 plus Đokić sa 3:2, ekipa Korzo je pobedila Aleksandrović DOO sa 6:2, Klub 501 je bio uspešniji od Pan Transa koga su porazili sa 3:1, Eliksir je sa 3:1 pobedio Duvan produkt, a ekipa Kod Braneta je sa istim rezultatom pobedila Elektro Buki.

U drugom kolu, slobodna je bila ekipa Aleksandrović DOO, a postignuti su sledeći rezultati:

  • Auto Klinika – Nikolić prevoz DOO 4:0,
  • Klub 501 – Eliksir DOO 4:3,
  • Duvan produkt – Elektro Buki 3:2,
  • Pan Trans – Kod Braneta 1:1,
  • Kafana 202 plus Đokić – Korzo 1:4.

Danas se igraju tri kola, a finale je u nedelju 26. juna.