Naslovna Kultura Počeo drugi krug takmičenja „Susreti sela 2018.“

Počeo drugi krug takmičenja „Susreti sela 2018.“

263
0

Ovog vikenda u Štubiku i Tamniču počeo je drugi krug smotre izvornog narodnog stvaralaštva „Susreti sela“.

Kulturno umetničko društvo „Prerast“ u petak je dočekalo amatere iz Čubre, članove KUD „Mladost“, dok su se u subotu u Tamniču sastale ekipe kulturno umetničkih društava „Živojin Todorović“ i „Vrelo“ iz Šarkamena.

Jubilarna, 45. smotra narodnog izvornog stvaralaštva „Susreti sela“ polako ulazi u svoju završnicu. Do kraja manifestacije pred žirijem je zadatak da u tri dana odgleda još šest programa.

Tako će u drugom krugu snage odmeriti KUD „Dimitrije Belivakić“ iz Bukovča, koje bi, po rasporedu, trebalo da u petak, 27.aprila ugosti KUD „Floričika“ iz Jabukovca.

Za subotu, 28.april zakazani su nastupi KUD „Živorad Petrović Dudić“ iz Jasenice, kod kojih gostuje ansambl iz Karbulova, dok je nedelja, 29.april poslednji termin ovogodišnje smotre sela opštine Negotin, kada će u Sikolu, KUD „Čučuk Stana“ dočekati članove Kulturno umetničkog društva „Voja Čurić“ iz Kobišnice.

Proglašenje pobednika i revija najuspešnijih tačaka sa ovogodišnjeg takmičenja očekuje se tradicionalno na „Majskim svečanostima“, povodom obeležavanja Dana opštine Negotin.