Naslovna Društvo Počelo uređenje dečjih igrališta u Negotinu

Počelo uređenje dečjih igrališta u Negotinu

1577
0

U naseljima Veljko Vlahović i Srbe Jovanovića, kao i na gradskom stadionu uklanjanjem starog mobilijara počelo je uređenje novih prostora za igru dece. Planirano pet igrališta.

Igralište u Naselju Srbe Jovanovića

Uređenje i opremanje igrališta za decu u Naselju Srbe Jovanovića, u park-šumi Cvećara kao i na gradskom stadionu povereno je preduzeću „Sombor elektro“ D.O.O kojem će u delu radova na postavljanju rekvizita pomagati kao podizvođač „Eco-pro“ D.O.O. iz Gajdobre. Ova firma odabrana je na osnovu javnog poziva koji je raspisala lokalna samouprava.

Vrednost radova na uređenju i opremanju igrališta na stadionu iznosi 5.779.920 dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, u naselju Srbe Jovanovića 3.105-480 dinara, a u park-šumi Cvećara 2.933.100 dinara.

Igralište na stadionu

Radovi su počeli  i na gradskom stadionu, a uklanjanjem dosadašnjeg i uništenog mobilijara, kao i poda i u Naselju Veljko Vlahović, a uskoro će i u ostalim delovima grada u kojima je planirana obnova ili izgradnja igrališta za decu.

Opremanje i uređenje igrališta u Naselju Veljko Vlahović poverena je na osnovu javne nabavke Kreativnom gradskom centru D.O.O. Beograd, koje je bilo angažovano i na uređenju igrališta u centralnom gradskom parku. Vrednost ovog ugovora sa PDV-om je 2.391.000 dinara.

Igralište u Naselju Veljko Vlahović

Planirano je i uređenje parka sa dečjim igralištem u Naselju Miloševski put koje predviđa sportski teren od 412 kvadrata i dečje igralište na 188 metara kvadratnih. Radovi su povereni preduzeću „Asa – Co“ D.O.O. iz Preljine kod Čačka, a vredni su ukupno 3.258.583 dinara.

Na igralištima će biti instalirana moderna oprema za igru dece po svim standardima, sa sertifikatima o bezbenosti u skladu Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta.

Svih pet igrališta, za koje su završeni poslovi javne nabavke i potpisani ugovori deo su inicijative “Za napredak Negotinske krajine – složno” koju kompanija “Eliksir Grupa” i “Eliksir Fondacija” finansiraju sa 100 miliona dinara, a u okviru koje je predviđena realizacija projekata održivog razvoja, unapređenja zdravstvene zaštite, očuvanja kulturne i istorijske baštine, ali i radovi i nabavka opreme u 24 školska objekta na području opštine, kao i drugi projekti na uređenju javne i komunalne infrastrukture.

Kako saznajemo, rok za završetak radova je 45 dana.