Naslovna Društvo Počelo prijavljivanje mladih za pomoć od 100 evra

Počelo prijavljivanje mladih za pomoć od 100 evra

529
0

Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 100 evra počele su od ponoći na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 30. januara.

Ilustracija, pixabay.com

Pravo na prijave imaju svi oni koji su do 13. januara ove godine napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Naime, najmlađi građani koji imaju pravo na pomoć od 100 evra su oni koji su 13. januara 2022. napunili 16, a najstariji oni koji 14. januara, pa do kraja godine pune 30 godina u skladu sa novim zakonom koji reguliše isplatu državne pomoći mladima koji je na snagu stupio u četvrtak, 13. januara. Uslov za prijavu za sto evra za sve mlade je – posedovanje lične karte.

Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor na linku idp.trezor.gov.rs.

„Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac. Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Tačan iznos novčane pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti je 11.758,56 dinara, a po zvaničnom kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona.