Naslovna Događaji Počelo „Negotinsko leto“

Počelo „Negotinsko leto“

513
0

Manifestacija „Negotinsko leto“, koju uz pokroviteljstvo lokalne samouprave, organizuju ustanove, udruženja, mesne zajednice, otvorena je likovnom radionicom mr Dragane Jaćimović posvećenoj najvećoj evropskoj reci.

Ovom radionicom Turističke organizacije opštine Negotin započelo je i obeležavanje Međunarodnog dana Dunava.

Do 12.avgusta biće organizovane brojne promocije, izložbe, koncerti, ali i brojni drugi programi.

“Manifestaciju “Negotinsko leto 2018” čine programi namenjeni svim uzrastima. Biće organizovane kreativne radionice za decu, izložbe, promocije, okupljanja naše dijaspore, muzički programi za različite muzičke ukuse u centralnoj pešačkoj zoni, koncert „Moj život je moje blago“ treći po redu, prvi Moto skup u Prahovu i po prvi put dočekaćemo Regatu Reka u Prahovu”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Tokom “Negotinskog leta” Negotincima i njihovim gostima Muzej Krajine, Istorijski arhiv, Dom kulture “Stevan Mokranjac”, Narodna biblioteka “Dositej Novaković”, Turistička organizacija, ali i Kancelarija za mlade, Evropsko udruženje prijatelja Urovice, operska diva Iva Mrvoš Anokić, Arhijerejsko namesništvo Negotin, Moto klub „ Free Rider-17“, mesne zajednice Urovica, Brestovac, Prahovo, Jabukovac i Brestovac i kulturno umetnička društva “Floričika” iz Jabukovca i “Čučuk Stana” iz Sikola, predstaviće se kroz 23 programa, koncepcijski različitih i prilagođenih svim ukusima.

“Ove godine po prvi put imaćemo i stend ap komičara Miodraga Stošića u Muzičkom paviljonu, a obeležićemo i veliki jubilej jedne od najstarijih crkvi kod nas, 220 godina crkve u Brestovcu. Organizatora je puno, počev od naših opštinskih institucija, mesnih zajednica, udruženja. Pozivam naše sugrađane i goste koji će u letnjim danima biti u Negotinu da posećuju programe i nadam se da će uživati u programima i letu u Negotinu”, istakao je Vladimir Veličković.