Naslovna Ekonomija Počelo asfaltiranje u ulici Momčila Rankovića: Nastavak radova diktira vreme

Počelo asfaltiranje u ulici Momčila Rankovića: Nastavak radova diktira vreme

592
0

Putari su danas, asfaltiranjem prvog sloja, nastavili radove na kompletnoj rekonstrukciji tri centralne negotinske ulice, koje lokalna samouprava finansira sa 45 miliona dinara.

Nakon što su preošlog septembra počeli radovi na rekonkstrukciji ulica Momčila Rankovića, Save Dragojevića, popularne Visoke ulice i dela JNA, koji su podrazumevali kompletnu vodovodnu, kišnu kanalizaciju, ali i priključke na kanalizacionu mrežu svuda gde je to bilo neophodno, tokom prepodneva počelo je i asfaltiranje.

Prvi sloj asfalta postavljen je u ulici Momčila Rankovića, a dalje radove, iako je planirano da već sutra budu nastavljeni u delu JNA i u ulici Save Dragojevića, diktiraće pre svega vremenske prilike.

“Ovo je kapitalna investicija i obiman posao i želim da se zahvalim građanima na razumevanju i strpljenju jer kada se nešto radi mora da dođe i do otežanog saobraćaja. Posle više decenija imaćemo centralnu pešačku zonu uređenu s obzirom da se ove ulice nadovezuju na već uređene ulice Stojanke Radosavljević i Stefanije Mihajlović”, rekao je medijima Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin koji je sa Daliborom Ranđelovićem, vršiocem dužnosti direktora JКP „Badnjevo“ obišao danas radove na asfaltiranju.

U ove tri ulice biće asfaltirano ukupno 560 metara kolovoza, a prekoputa bivšeg “Barbaroša” biće uređen i parking prostor.

“Radovi će uticati na unapređenje uslova za život naših građana i turistima koji posećuju naš grad  pružiće lepu sliku o našoj centralnoj zoni. Uredićemo i parking prostor na početku Visoke ulice kao i u ovoj ulici u kojoj se nalazimo. Rešili smo problem i sa vozilima koja su zaplenjena od strane Osnovnog i Višeg tužilaštva koja su u ovoj ulici stajala dvadesetak godina i nadam se da će naši građani poštovati  propise“, rekao je Veličković.