Naslovna Ekonomija Počelo asfaltiranje Dositejeve i ulica Profesora Kostića i Stanoja Nešića

Počelo asfaltiranje Dositejeve i ulica Profesora Kostića i Stanoja Nešića

729
0

U Negotinu je konačno, asfaltiranjem prvog sloja, nastavljena rekonstrukcija sedam gradskih ulica. Zajednička investicija lokalne samouprave i Ministarstva privrede vredna je 151 milion dinara.

Foto: Radomir Milošević

Ekipe „Štrabaga“ D.O.O, ogranak Preduzeće za puteve Zaječar danas su prvim slojem asfalta presvukli ulice Profesora Kostića, Dositejevu i Stanoja Nešića, a narednih dana će i preostale četiri Radeta Nedeljkovića, Braće Jugovića, Branka Perića i Ike Kostića.

„U najkraćem vremenskom periodu biće presvučene prvim slojem i ostale ulice, a nakon toga i završnim slojem, a sve će saobraćajnice dobiti novo ruho. Ono što je jako bitno je to da je projekat vredan 151 milion dinara, od kojih Ministarstvo privrede ima svoje učešće od 58 miliona, a ostatak opština Negotin iz budžeta“, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin koji je sa svojim saradnicima obišao danas radove.

U ovih sedam ulica rađena je i kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža, a stanarima su omogućeni i novi priključci.

„Ta dva kilometra u ovih sedam ulica i 550 metara tri ulice u centru grada koje se privode kraju dobijaju novi izgled i nadam se da će građani to da prepoznaju. Mi ćemo i u narednom periodu da nastavimo, shodno svojim mogućnostima, da građanima omogućimo bolje uslove za život“, istakao je Veličković.