Naslovna Sport Počela treća Teniska liga opštine Negotin

Počela treća Teniska liga opštine Negotin

551
0

Na Teniskom terenu “Đorđević” počela je treća po redu Teniska liga opštine Negotin, koja je ove sezone okupila 17 takmičara iz Negotina, Zaječara i Bora.

Mladen Krčobić i Milan Vasić; Foto: A.Puškarev

Nakon pozitivnih iskustva sa organizacijom prve dve Teniske lige opštine Negotin i velikog interesovanja tenisera iz naše opštine, ali i susednih gradova Bora i Zaječara, u Negotinu je prvim mečevima koji su odigrani tokom ove sedmice počela nova teniska sezona.

Po propozicijama, mečevi se igraju u dva dobijena seta do šest poena, a  kod nerešenog rezultata 1:1 u setovima igra se super taj brejk (super tie break) do 10 osvojenih poena.

U prvom meču nove teniske sezone Zoran Jovanović savladao je Veljka Zečevića sa 2:0 (6:2, 6:4).

Zečević je poražen i u meču protiv protiv Aleksandra Puškareva 2:0 (6:3, 6:2), kao i protiv iskusnog Nikole Škundrića u duelu koji je pružio igračima jednake šanse da se iskažu na terenu, a kako su obojica dobili po jedan set u odlučujućem super taj brejku Škundrić je pobedio sa 2:1 (6:2, 5:7, 10:7).

U duelu mladih Mladen Krčobić bio je uspešniji od Davida Grozdanovića i slavio sa 2:0 (6:4, 7:6).

Krčobić je i na prethodnoj ligi pokazao da posebno dobro reaguje u napetim situacijama, pa je tako i u duelu sa Milanom Vasićem prikazao jednu lepu i fer plej igru. Prvi set je sa 7:6 dobio Vasić, ali je Krčobić drugi rešio sa 6:4, da bi se praktično razmahao u super taj brejku i dobio set sa 10:2.

Zaječarac Miloš Perić, član Teniskog kluba AS Timok porazio je sa 2:0 (6:3, 6:1) Dejana Živadinovića, kao i Nikolu Stanojevića, pobednika obe dosadašnje Teniske lige koga je danas savladao sa 2:0 (6:1, 6:4).

U nedelju, 9. maja od 9 časova sastaće se Staša Srbulović, članica Teniskog kluba Bor i pobednica nedavno održanog turnira Negotin 2021. koja igra protiv Dejana Živadinovića.

Od 11 časova igraju David Grozdanović i Slavko Đurić, trener borskog Teniskog kluba, a od 14 sati Milan Vasić i Miloš Perić. U 16 časova igraju Miloš Balašević i Nikola Škundrić, od 18 sati Mladen Krčobić i Ivan Novaković, a od 19 časova Aleksandar Puškarev i Boban Stamenković.