Naslovna Sport Počela  takmičarska sezona za negotinske gimnastičarke

Počela  takmičarska sezona za negotinske gimnastičarke

461
0

Gimnastički klub „Hajduk Veljko“ počeo je takmičarsku sezonu učešćem na Regionalnom prvom takmičarskom kolu u Pirotu. Najmlađa pionirska ekipa negotinskih  gimnastičarki zauzela je peto mesto u ekipnom takmičenju.

Negotinske takmičarke sa trenerom Milanom Stankovićem; Foto: GK „Hajduk Veljko“

Pirot je proteklog vikenda okupio oko stotinak devojčica iz  deset gradova regiona na takmičenju najboljih gimnastičarki u organizaciji  Gimnastičkog saveza Jugoistočne Srbije.

Negotin je predstavljala šestočlana ekipa u sastavu: Nikolija Frunzarelović, Anđelija Dimitrijević, Mina Strainović, Dunja Milosavljević, Anja Dimitrijević i starija i iskusnija takmičarka Nađa Pančić, koje su  vodili treneri Milan Stanković i Ana Ranđelović. Ekipa najmlađih pionirki osvojila je peto mesto u konkurenciji deset ekipa.

„Mi smo više nego zadovoljni i ponosni na mlade snage. Naše takmičarke su uprkos teškoj situaciji koja nas je zadesila ostale i održale se u sportu. Trenirali smo koliko su nam pravila koja smo poštovali to dozvoljavala i na način na koji smo mogli. Pobeda  je jednaka  njihovoj istrajnosti da u teškim okolnostima daju svoj maksimum. Svakako da je pred ovom generacijom budućnost, još mnogo takmičenja i mogućnosti za boljim rezultatima“, kaže Ana Ranđelović, trener i osnivač Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

Takmičarska sezona za negotinske gimnastičarke biće nastavljena već ovog vikenda. Pionirska liga Srbije okupiće u Kruševcu devojčice od šest do 12 godina. Najbolje pojedince i ekipe očekuje finale državnog prvenstva koje je će biti održano 18. oktobra. Državno takmičenje u B programu biće održano u Kostolcu.