Naslovna Društvo Počela sezona grejanja: Hladni radijatori u 12 negotinskih zgrada

Počela sezona grejanja: Hladni radijatori u 12 negotinskih zgrada

638
0

Sve kotlarnice u sistemu grejanja Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ u Negotinu od jutros su u funkciji. Bez grejanja su stambene zgrade na delu toplovoda od Toplane „Borska“ do ulice Srbe Jovanovića, koji još uvek nije saniran.

Iako se očekivalo da će deo toplovoda na koji je priključeno 300 stanova u Karapandžinoj, ulici 12. septembar i lamele u ulici Srbe Jovanovića, do početka nove sezone grejanja ponovo biti u funkciji, to se, nažalost, nije dogodilo.

Na javni poziv za sanaciju ovog dela toplovoda se niko nije javio, pa je lokalna samouprava 28. septembra pokrenula pregovarački postupak za radove čija je procenjena vrednost 48.334.000 dinara.

U međuvremenu je, od 13 zgrada u kojima je zbog havarije 14. marta obustavljena isporuka toplotne energije, zgrada E66 u Karapandžinoj ulici prespojena na drugi deo toplovoda i ona od jutros ima grejanje.

Grejanja nema u 12 stambenih zgrada sa ukupnom površinom od oko 16.000 kvadratnih metara, a nema ni zvaničnih podataka da li će ga i kada biti, ni da li su nadležni pronašli rešenje za ovaj gorući problem.

U Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“ saznajemo da su sve kotlarnice u funkciji, te da na zalihama imaju dovoljne količine uglja, ogrevnog drveta i mazuta za grejanje preko 73.000 kvadratnih metara stanova, ustanova i poslovnog prostora u gradu.