Naslovna Ekonomija Počela rekonstrukcija negotinske Visoke i ulice Momčila Rankovića

Počela rekonstrukcija negotinske Visoke i ulice Momčila Rankovića

710
0

Lokalna samouprava iz opštinskog budžeta sa oko 45 miliona dinara rekontruiše tri negotinske ulice u centru grada sa parking prostorom kod nekadašnjeg „Barbaroša“.

Ulica Save Dragojevića, poznatija kao Visoka ulica, ali i ulica Momčila Rankovića pored Negotinske gimnazije konačno će biti rekonstruisane. Radove sa 44, 9 miliona dinara iz budžeta finansira opština Negotin.

„Radiće se istovremeno u tri ulice, Momčila Rankovića, Save Dragojevića i delu ulice JNA koji ide od Biblioteke do Bulevara, a ukršta se sa ulicama Stojanke Radosavljević i Stefanije Mihajlović. Ukupna dužina tih ulica je nekih 470 metara. Reč je o kompletnoj rekonstrukciji vodovodne mreže. Svuda gde to bude potrebno daće se i priključci za kanalizacionu mrežu, a radiće se i kišna kanalizacija u delu ulice JNA, Save Dragojevića i Momčila Rankovića“, kaže Dragan Mijucić, vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeča „Badnjevo“.

Rok za završetak radova, koji uključuju i radove na vodovodnoj mreži i kišnoj kanalizaciji, kao i nova priključenja na kanalizacionu mrežu, je kraj godine, a izvode ih ekipe Štrabaga D.O.O, Preduzeće za puteve Zaječar. Pored ovih radova, radiće se i na rekonstrukciji  parking prostora koji se nalazi preko puta bivšeg „Barbaroša – D.O.O „Živković“.

„Radi se rekonstrukcija i ovog dela grada sredstvima iz lokalnog budžeta, naravno i rekonstrukcija parking prostora i naravno uređenje dela gde je kaldrma, ulica JNA sa novim trotoarima i novom infrastrukoturom. Dobra stvar i jedina realna je da se kod ovih rekonstrukcija radi i zamena celokupne vodovodne mreže. Očekujemo da uskoro počne i rekonstrukcija ostalih sedam ulica, koju radimo sa Ministarstvom privrede“, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.