Naslovna Društvo Počela prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada

Počela prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada

155
0

Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“ do 29.aprila organizuje prolećnu akciju sakupljanja kabastog otpada u kontejnerima zapremine od pet kubika.

Kontejneri velike zapremine u tom periodu postavljaju se na unapred utvrđenim lokacijama, počev od 9.aprila. Prolećna akcija je, inače, trebalo da bude održana u martu, ali je odložena zbog kiše i ranog Uskrsa, koji se ove godine pada početkom aprila.

U zavisnosti od lokacije kontejneri će u pojedinim ulicama biti postavljeni tokom dva ili tri dana, a prazniće se svaki drugi dan ili po potrebi.

Sav otpad biće transportovan i odložen na lokaciju za privremeno skladištenje otpada na Radujevačkom putu.

U Radnoj jedinici „Deponija i groblje“ Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ ističu da akcija može biti produžena ukoliko građani pokažu interesovanje za tim, kao i da će dodatno biti postavljeno još kontejnera.

U cilju prevencije nastanka kabastog otpada i njegovog efikasnog uklanjanja, JKP „Badnjevo“ je Godišnjim programom predvideo pored prolećne i jesenju akciju sakupljanja i privremenog skladištenja kabastog otpada, koja je planirana za period od 24.septembra do 14.oktobra.