Naslovna Društvo Počela je prijava građana za 30 + 30 evra pomoći od države

Počela je prijava građana za 30 + 30 evra pomoći od države

1619
0

Prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć države od dva puta po 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti, počelo je 28. aprila preko sajta Uprave za trezor i trajaće do 15. maja.

Za pomoć države od 60 evra u dinarskoj protivvrednosti mogu da se prijave svi punoletni građani Srbije, ali ne i oni koji će između maja i novembra napuniti 18 godina, a  koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.

Prijava se vrši na portalu Uprave za trezor, dok će od 5. maja prijavljivanje biti moguće i preko kol centra pozivom na broj telefona koji će naknadno biti objavljen. Zainteresovani se za pomoć mogu prijaviti do 15. maja, do ponoći.

“Sistem prijavljivanja je jednostavan, kao i prošle godine. Na stranici koja je na portalu Uprave za trezor treba da ukucate tri podatka – JMBG, broj lične karte i da izaberete banku u kojoj imate račun ili banku u kojoj želite da ga otvorimo”, naveo je ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i dodao da se  od ponoći pa do 8 časova jutros 176.281 osoba prijavila za pomoć države od dva puta po 30 evra u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima.

Prvih 30 evra građanima će biti uplaćeno u maju, a ostatak u novembru. Penzioneri će u međuvremenu dobiti dodatnih 50 evra u septembru, a nezaposleni još 60 evra u junu. Obe kategorije ne moraju da se prijavljuju za pomoć, pošto će im ona biti automatski uplaćena.