Naslovna Društvo Počast heroju sa Košara: 25 godina smrti Olivera Taricića

Počast heroju sa Košara: 25 godina smrti Olivera Taricića

2549
0

Delegacija Saveza boraca, zajedno sa veteranima sa Košara, rodbinom i meštanima, odala je u Miloševu počast Oliveru Tariciću, koji je 11. maja 1999. poginuo na braniku otadžbine.

Porodica, prijatelji, rodbina, meštani Miloševa i saborci sa Košara obeležili su 25. godišnjicu pogibije Olivera Taricića, heroja sa Košara.

Oliver Taricić, zvani Švaba, poreklom iz Miloševa, rođen je 1977. u Visbadenu u Nemačkoj gde se i školovao. Iako nemački vojni obveznik, umesto uniforme Bundesvera, odlučio se za srpsku i 1998. se dobrovoljno prijavio da vojni rok služi u Srbiji.

Slobodu i čast otadžbine branio je na Kosovu i Metohiji u stroju 125. motorizovane brigade. Herojski odolevajući napadima na Karaulu Košare, poginuo je u noći između 10. i 11. maja kada su njihove položaje NATO avioni zasuli kasetnim bombama. Imao je samo 22 godine.

Opelo povodom 25. godišnjice smrti, u prisustvu Saveza boraca, SUBNOR-a Negotin, veterana sa Košara, Oliverove majke Katarine koja je priredila pomen sinu, rodbine i prijatelja, služio je protojerej Vukašin Simonović, paroh negotinski i miloševski podsetivši koliko je važno “trajno sećanje i stalan pomen onih koji su se žrtvovali za svoje porodice, rodjake, prijatelje i komsije, braneći svoju zemlju”.