Naslovna Sport Pobede “Dunava” i “Hajduk Veljka”

Pobede “Dunava” i “Hajduk Veljka”

493
0

Nakon poraza od 4:1 od „Pčinje“ iz Trgovišta u prošlom kolu, fudbaleri „Dunava“ porazioli su sa 2:1 komšije iz Knjaževca.

Prahovski „Dunav“ zabeležio je u 12. kolu Srpske lige Istok svoju drugu pobedu, ovoga puta nad „Timočaninom“ iz Knjaževca koga su na svom terenu savladali sa 2:1. Nakon ove pobede „Dunav“  beleži blagi skok na 13. mesto tabele sa osam bodova, a „Timočanin“ pad na 12. mesto sa 14 bodova.

Fudbaleri „Timoka 1919“ izgubili su u ovom kolu od prokupačkog „Topličanina“ sa 2:0 u gostima i trenutno su na 14. mestu tabele sa sedam bodova.

Vodi pirotski „Radnički“ sa 31 bodom, a slede ga GFK „Dubočica“  iz Leskovca i „Budućnost“ iz Popovca sa po 25 bodova. „Radnički“ iz Svilajnca je na četvrtom mestu tabele sa 23 boda.

U narednom kolu, u subotu 5. novembra, „Dunav“ putuje u Meševo, dok će „Timočanin“ u Knjaževcu ugostiti niškog „Cara Konstantina“, a „Timok 1919“ u Zaječaru GFK Jagodinu.

I „Hajduk Veljko“ je ovog vikenda u 12. kolu Zone Istok savladao boljevački „Rtanj“ sa 5:0 i tako zabeležio svoju četvrtu prvenstvenu pobedu. Mladi negotinski tim je sa 13 bodova na 12. mestu tabele na kojoj prvo i drugo mesto dele kladovski „Đerdap“ i pirotski „Tanasko Rajić“ sa 31. bodom, a treće Bor 1919 sa 28 bodova.

U narednom kolu, u nedelju 6. novembra „Hajduk Veljko“  putuje u Babušnicu na duel „Lužnici“. U ostalim utakmicama sastaju se: OFK Zlot – OFК Кnjaz (Trgovište), Jedinstvo (Pirot) – Balkanski (Dimitrovgrad), Tanasko Rajić  (Pirot) – Đerdap (Kladovo), Rtanj (Boljevac)- OFК Slatina, Brodoremont  (Kladovo)- Rajko Mitić (Bela Palanka), Ozren (Sokobanja)- Bor 1919 i BSК (Bogovina)- Radnički 1946 (Lubnica).