Naslovna Sport Pobeda seniora KK “Hajduk Veljko“ u Beloj Palanci

Pobeda seniora KK “Hajduk Veljko“ u Beloj Palanci

435
0

Negotinski košarkaši na gostovanju u Beloj Palanci savladali ekipu Babušnice.

U drugom kolu Treće muške regionalne lige seniori “Hajduk Veljka” slavili su na gostovanju u Beloj Palanci protiv iskusne ekipe Babušnice sa 105:76, po četvrtinama 35:26, 21:19, 20:16 i 29:15.

Do pobede koja rezultatski izgleda lako, a to ni malo nije bila, naše mlade Hajduke vodili su Aleksa Tomić sa 31 poenom, od kojih su četiri trojke, Vuk Mićić sa 22 poena (6 trojki), Andrija Milojković sa 21 poenom, Aleksa Bordejević sa 15 poena, dok su Uroš Kostić i Mateja Pavlović upisali po 10 poena.

“Pobeda kao pobeda sigurno prija, ali ne znači ništa koliko znači način na koji su ova deca igrala utakmicu i to što sve više veruju u plan kluba, njihov lični razvoj i stil igre. Videli su da mogu i protiv znatno starijih i fizički jačih igrača i na njima je sada da još više rade, napreduju, uče, koriguju greške. To je put koji nije ni malo lak, ali put u kome mora da se strpljivo, čak i u teškim trenucima i porazima kojih će biti dosta, istraje. U ovom meču negotinski košarkaši nastupili su sa ekipom koja je u proseku imala 15,6 godina, a svoj debi u seniorskoj košarci i prve minute i poene upisali su i trinaestogodišnjaci našeg kluba Vladan Mišić, Goran Simonović, Luka Veličković i Uroš Ninić”, kaže Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.