Naslovna Sport Pobeda negotinskih stonotenisera u Boru

Pobeda negotinskih stonotenisera u Boru

877
0

U drugom kolu prolećnog dela Druge lige Regionalnog stonoteniskog saveza Niš seniorska ekipa “Hajduk Veljka” gostovala je u Boru, protiv ekipe „Copper”.

Stonoteniseri negotinskog „Hajduk Veljka“ i borskog STK „Copper“

Stonoteniseri “Hajduk Veljka” odneli su vrlo tešku pobedu nad STK “Copper” u Boru, rezultatom 4:3.

U prvoj partiji, Pavle Pucarević je doveo u prednost našu ekipu, pobedivši najboljeg igrača STK “Copper”, Vladimira Markovića rezultatom 3:2. U drugom meču, Miloš Zlatanović je poražen od pojačanja “Coppera” iz Aranđelovca, Ognjena Jelenića. U trećem, vrlo uzbudljivom meču, Mladen Milovanović je pobedio vrlo neugodnog defanzivca, Ivicu Stankovića sa 3:0. Pucarević je doneo “Hajduk Veljku” prednost od 3:1, pobedivši Jelenića sa 3:2. Zlatanović je ponovo bio neuspešan za rezultat 3:2. Očekivala se pobeda Mladena Milovanovića, ali je Marković zaigrao odlično i naneo Milovanoviću jedan od retkih poraza u ligi.

Na red je došao dubl Pucarevića i Milovanovića, protiv Markovića i Jelenića. Posle lako izgubljenog seta, Milovanović i Pucarević su zaigrali dobro i sledeća dva seta rešili u svoju korist. Četvrti je pripao igračima borskog tima, ali je peti set odlučio. Više živaca i koncentracije, posle smenjivanja u vođstvu, imao je negotinski dubl i rezultatom 11:9 doneo konačnu pobedu od 4:3 u partijama.

“Boru je ovaj meč bio vrlo bitan, što pokazuje i zavidan broj publike koja je bodrilanjihovu ekipu. Meč je obilovao velikom borbenošću obe ekipe i mnoštvom lepih poena, obrta i svime što čini ovaj sport lepim i zanimljivim. Na kraju, sreća i malo više koncentracije odlučile su pobednika. Da je, kojim slučajem, ekipa STK “Copper” pobedila, ne bi bilo nezasluženo. Na kraju da dodamo vrlo dobro suđenje i fer i korektno ponašanje obe ekipe”, kaže za NG Portal, Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.