Naslovna Sport Pobeda na domaćem terenu: Seniori “Hajduk Veljka” 3 od 3

Pobeda na domaćem terenu: Seniori “Hajduk Veljka” 3 od 3

288
0

Nakon “Hisara” i “Zicera” negotinski kosarkasi slavili su i protiv Vlasotinca pred domaćom publikom čime su stopostotno završili mikro ciklus od tri utakmice kako su i priželjkivali.

Foto: KK „Hajduk Veljko“

Meč viner je Zoran Milovanović koji je 0.8 sekundi pre kraja produžetka šutem za tri poena doneo pobedu “Hajducima” sa 86:84, po četvrtinama (27:20, 23:25, 14:08, 12:23, 10:08).

 “U utakmicu smo ušli motivisano i agresivno sa ciljem da odbrana bude prevaga koja će nas dovesti do pobede. Celu utakmicu smo vodili i kontrolisali rezultat koji se kretao konstantno nekih desetak i više poena u našu korist, ali nismo uspeli da u zadnja tri minuta privedemo utakmicu kraju. Čekali smo da se protivnik sam preda, napravili niz grešaka iz kojih smo kažnjeni sa tri trojke i ušli smo u produžetak. Sa ove tačke gledišta možda je to i dobro jer ovoj mladoj ekipi trebaju ovakve utakmice i ako iz ovoga izvučemo pozitivne pouke ja sam zadovoljan”, kaže Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.

Najefikasniji u redovima naših košarkaša bili su Saša Lukić sa 22, Zoran Milovanović sa 20, Lazar Golubović sa 18 i Viktor Grozdanović sa 15 poena.

“Čestitke Zoranu na lucidnosti u završnici meča, takve stvari zaslužuju hrabri, a takođe čestitke i mladim igračima pionirske selekcije Vučićeviću, Mandiću i Živkoviću koji  su u prvom poluvremenu pokazali agresivnost i voljni momenat u odbrani, kojim su kupili minute na terenu. Ako nastave ovako da rade i da se nameću ova sezona će im biti od velike koristi i drago mi je jer, mislim, da smo ih dobili za budućnost, a to je ono što je i primarni cilj našeg kluba u ovoj sezoni. Pohvalio bi i igru mladog plejmejkera Grozdanovića i visokih igrača koji su imali veliki doprinos pri skoku i igri u odbrani. Hvala našoj publici koja od početka sezone podržava ovu ekipu sastavljenu od svih igrača iz Negotina i koja je još jednom pokazala da voli i razume košarku”, ističe Mandić.

U narednom kolu seniori “Hajduk Veljka” putuju na duel sa ekipom Kuršumlije.