Naslovna Sport Pobeda “Hajdučica” u Kadetskoj ligi Srbije

Pobeda “Hajdučica” u Kadetskoj ligi Srbije

535
0

U osmom kolu Kadetske lige Srbije košarkašice “Hajduk Veljka Spajić  d.o.o” savladale su na svom terenu kragujevački “Radnički” sa 67:65.

Mlade košarkašice “Hajduk Veljka” uspele su da se izbore sa pritiskom važnosti utakmice, imperativom pobede i  umorom usled duge sezone i savladaju neugodnu ekipu “Radničkog” iz Kragujevca sa 67:65 po četvrtinama 22:19, 5:15, 16:11 i 24:20.

Negotinke su predvodile Anđela Đorđević sa 25 poena i kapiten Teodora Trkulja sa 20 poena, dok su bitnu rolu imale Marija Parčelović i Sara Milutinović koja je uz devet poena dodala i 10 skokova.

“Opet nam se ponovila ista boljka lošeg ulaska u utakmicu tako da smo u prvih pet minuta bili smušeni, stegnuti i uplašeni. Iz te dekoncentacije došlo je do određenog broja nepotrebnih  grešaka i problem sa faulima startnog centra i plejmejkera tako da su one morale da se sačuvaju za drugo poluvreme. Igračice koje su ih menjale nisu iskoristile svoju šansu tako da je druga četvrtina zasluženo pripala gošćama koje su na poluvreme otišle sa sedam poena prednosti. Promenom odbrane, kontrolom skoka i boljim rešenjima u napadu u drugom poluvremenu moje igračice su pokazale da se nikada ne predaju,  da imaju ratnički i pobednički mentalitet koji ih je krasio godinama unazad i uspele su da dođu do važne pobede za nas koju posvećujemo našoj bolesnoj igračici Petri Mihailović, koja nam dosta fali i fantastičnoj publici koja je ovoga puta bila nas šesti igrač i nosila nas je do pobede”, kaže Dušan Mandić, trener negotinskih “Hajdučica”.

Pred negotinskim košarkašicama je malo vremena za ispravljanje grešaka jer ih nova utakmica očekuje već u četvrtak 23. decembra od 17 časova, takođe, u negotinskoj Hali sportova protiv ekipe “Srema”.

“Koristim priliku da najpre svim sugrađanima čestitam slavu Svetog Nikolu, a zatim da ih pozovem da u četvrtak od 17 časova ponovo napune Halu sportova i pomognu ovim mladim devojkama da dođu do nove pobede i novogodišnju pauzu pred duel sa šampionom države, ekipom “Crvene zvezde” dočekaju rasterećeno”, dodaje Mandić.