Naslovna Sport Pobeda “Dunava” u 14. kolu Srpske lige Istok

Pobeda “Dunava” u 14. kolu Srpske lige Istok

444
0

Prahovski “Dunav” kolo pre kraja jesenjeg dela šampionata zabeležio i svoju treću prvenstvenu pobedu.

U duelu sa OFK Brzim Brodom, koji se po mišljenju mnogih oprostio od srpskoligaškog takmičenja, “Dunav” iz Prahova uknjižio je nova tri boda. Na svom terenu, pred publikom koja im je dala dodatan vetar u leđa, “Dunav” je slavio sa 5:0.

Posebno se u ovom duelu istakao Nemanja Lapčević koji se čak četiri puta upisao u listu strelaca, ali i Luka Nikolić sa jednim golom.

“Za nama je najlošija polusezona od kada se “Dunav” takmiči u najvišem rangu na istoku Srbije. Iako smo, kako sada stvari stoje, van zone ispadanja,  ostvareni rezultati daleko su ispod očekivanih. Uzrok tome se ogleda u više aspekata, od neadekvatnog treninga, nedovoljne pripreme igrača, uopšte nemogućnosti da kompletnu ekipu imamo uvek na okupu zbog radnih i privatnih obaveza, pa do možda i najznačajnijeg – jako loše selekcije. Ako se na sve ovo doda i splet nesrećnih okolnosti u kojima smo na nekoliko utakmica bodove gubili u poslednjim minutima igre, epilog je 13. mesto”, kaže za NG Portal, Mladen Stepanović.

U narednom kolu “Dunav” putuje u Paraćin gde će se u nedelju, 20. novembra sastati sa ekipom SFS “Bprac”, trenutno šestom na tabeli sa 24 boda, koliko ima i “Jedinstvo” iz Paraćina.  Prvi na tabeli je “Budućnost” iz Popovca sa 34 boda koliko ima i trenutno drugoplasirani “Radnički” iz Pirota, dok je na trećoj poziciji leskovačka GFK “Dubočica”.

“Predstoji čvrsta borba za opstanak, uz obavezno angažovanje proverenih igrača u svakoj liniji tima, koji bi bili sposobni da naprave razliku u kvalitetu. Preduslov su jake pripreme i neuporedivo veće angažovanje domaćih igrača u trenažnom procesu”, dodaje Stepanović.