Naslovna Društvo COVID-19 Po sveže povrće na Fejsbuk pijacu Negotinke Vele Blagojević

Po sveže povrće na Fejsbuk pijacu Negotinke Vele Blagojević

3131
0

Od kada je pre nedelju dana zatvorena do daljeg negotinska Zelena pijaca, Negotinka Vela Blagojević, čije je registrovano gazdinstvo godinama unazad poznato po povrtarskim kulturama, nastavila je da rano povrće prodaje na – Fejsbuku.

Nakon odluke Opštinskog štaba za vanredne situacije da se Zelena pijaca u Negotinu zatvori zbog pandemije korona virusa, Vela Blagojević iz Negotina, zahvaljujući ćerki Milici koja je došla na tu ideju, rano povrće iz svoje bašte i plastenika ponudila je na Fejsbuku.

 „Nema tu šta mnogo da se priča. Nama proizvođačima je cilj da svoje proizvode ponudimo kupcima koji sad zbog situacije ne mogu da na pijaci kupe šta im je potrebno. Nama su se javili odmah naši raniji kupci, ima i novih i trudimo se da im svima izađemo u susret“, ističe Vela Blagojević.

Zelena salata po ceni od 25 dinara za komad, crni i beli mladi luk (30, odnosno 40 dinara za vezu), spanać (100 din/kg), koprive (100 dinara kesa), zelje (30 dinara veza), krompir  (50 din/kg), ali i bele tikve (50 din/kg) deo su standardne ponude Vele Blagojević.

„Radimo po pozivu i naručivanje je danas za sutra da bi roba naravno bila sveža. Kupci nas pozovu, kažu šta žele i mi im u dogovoru sa njima dostavimo im povrće ili oni dođu po robu. Bitno je da roba nađe svog kupca i da ne propadne sav naš trud“, ističe ona.

Ideja za prodaju preko društvene mreže rodila se zbog vanrednog stanja i zatvaranja pijace, ali nema razloga da i kada sve ovo prođe kupci robu naručuju i ovako.

Za sada je dovoljno da pozovu Velu na 064/40 39 848 i sa njom se o svemu dogovore.