Naslovna Društvo Plesala je negotinska mladost

Plesala je negotinska mladost

719
0

Negotinski maturanti, njih 142, zaplesalo je danas na centralnom gradskom trgu, kadril, ali i tradicionalno srpsko kolo.

Na gradskom trgu u Negotinu tačno u podne održana je manifestacija „Ples sa Evropom – maturantska parada“ na kojoj je u organizaciji Кancelarije za mlade i Sportskog saveza opštine Negotin i Plesnog kluba “La Luna “ iz Jagodine, a pod pokroviteljstvom opštine Negotin, učestvovalo 142 maturanata iz svih negotinskih srednjih škola.

„Neka vam ovaj ples bude prelaz iz jednog lepog dela života u svet odraslih u kome će vam se desiti sve ono što vi sebi želite. Budite marljivi i i pošteni ljudi  i nemojte nikada da zaboravite odakle ste krenuli“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, jedan od prvih koordinatora i realizatora ove manifestacije u Negotinu, koja se održava od 2008.

Pripreme za današnji maturski ples intenzivirane su poslednjih desetak dana. Lokalna samouprava, posredstvom Kancelarije za mlade i Sportskog saveza, donirala je opremu plesača, majice i kišobrane.

“Sve je prošlo u najboljem redu i na zadovoljstvo svih prisutnih. Nadam se da će se ova manifestacija još dugo održavati u Negotinu”, kaže Vladimir Lazić, profesor fizičke kulture i koordinator ove maturske parade.

Danas su u isto vreme plesali i negotinski maturanti i njihovi vršnjaci u 49 gradova širom Srbije, ali i u gradovima sedam evropskih zemalja.

“Bilo je super. Mnogo nas je ljudi gledalo, mnogo mi je drago zbog toga, vreme nas je poslužilo i mislim da je ovo nešto najbolje što nam se desilo”, kaže Jovana Živković iz Poljoprivredne škole “Rajko Bosnić” na Bukovu.

Svoj maturski kadril – popularni valcer „četvorki“ po taktovima muzike Johana Štrausa zaplesali su puni nade da će, koliko sutra, upisati željene fakultete.

“Od novembra se intenzivno spremam da upišem Medicinu i nadam se da će moja očekivanja biti ispunjena i da će sve biti kako treba”, kaže Tamara Paunović iz Negotinske gimnazije.

Na kraju, tradicionalnog, maturskog plesa izvedenog u četiri slike, negotinski maturanti pustili su svoje balone i odigrali kolo, na zadovoljstvo okupljenih.