Naslovna Hronika Platan kod Zelene pijace pao na vozila u pokretu: Srećom nema povređenih

Platan kod Zelene pijace pao na vozila u pokretu: Srećom nema povređenih

1230
0

Dva taksi vozila oštećena su na državnom putu kod Zelene pijace i Naselja „Cvećara“ kada je na njih, iz čista mira, pao platan, visok dvadesetak metara.

Nešto pre 20 časova na glavnoj saobraćajnici kod Zelene pijace, u neposrednoj blizini ulice Milentija Popovića  u naselju Cvećara, platan visok dvadesetak metara, pao je na automobil marke megan Boom taksija teško oštetivši krov i zadnje staklo.

„Odjednom sam video da drvo pada. Prava je sreća da je palo na krov, da je palo ispred mene, mogao sam da poginem“, kaže taksista Darko Jakovljević.

Iako je šteta poprilična, taksista je uspeo da izbegne da bude još veća, ali se drvo, prilikom pada, odbilo i krošnjom palo na drugo taksi vozilo koje se kretalo iza Jakovljevića.

„Pao mi je ovaj platan na krov. Koliko mogu da vidim, budući da čekam da se ukloni, oštećen je krov, ulubljen mi je prednji branik i hauba“, kaže Dragan Blagojević.

Očevici pričaju da se sve dogodilo maltene u sekundi uz zaglušujući tresak. Samo par minuta pre toga „divljao“ je ovom deonicom jedan motorciklista, pa su u prvi mah, pomislili da je udario u nekog.

„Kolega je bio ispred mene, ja iza njega i zaista smo išli polako, čak smo i propustili jedno vozilo. On je krenuo prvom, drugom, udarilo je prvo u njega, pa u mene i eto“, priča nam Blagojević.

Platan, međutim, nije oborila sila, već rok trajanja. Koren ovog stabla je, jasno se vidi, truo.

Na lice mesta izašla je patrola policije i saobraćajna policija, koja reguliše saobraćaj, dok se uviđaj ne završi, a drvo ukloni.