Naslovna Društvo Planinski deo opštine Negotin pod snegom

Planinski deo opštine Negotin pod snegom

2933
0

Zaseoci Turija i Cigansko groblje osvanuli su ovog jutra pod belim pokrivačem.

Zima na obroncima Miroča i Velikog grebena; Foto: Porodica Nikolić

Meštane Turije i Ciganskog groblja dočekao je sneg ovog jutra. Beli pokrivač u martu nije neobična pojava ali se svakako Krajinci ovog dela naše opštine nadaju da je poslednji za ovu godinu.

Po rečima Miće Blendića, direktora Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu učenici su iz područnih škola Turije i Ciganskog groblja na nastavu došli na vreme. Snežni pokrivač od par centimetara nije omeo učenike da stignu do svojih škola.

Turija, Plavna; Foto: Goca Marković

Putevi u Negotinskoj i Timočkoj Krajini su vlažni, a snega ima do pet santimetara na kolovozima drugog i trećeg prioriteta. Vidljivost je smanjena na Čestobrodici na 50 metara zbog magle. Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima a najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali, na putu prvog B reda broj 34 i preko prevoja Čestobrodica.

Ovog jutra najniža temperatura od -4 i -2 stepena zabeležena je na Babinom Zubu i u Knjaževcu, -1 u Boru, +1 u Zaječaru i Sokobanji, dok su se temperature u opštini Negotin kretale oko drugog podeljka celzijusove skale u plusu, a u Kladovu oko 3˚C.