Naslovna Društvo Planinarska akcija u Negotinu: Do Manastira Bukovo u čast Dana pešačenja

Planinarska akcija u Negotinu: Do Manastira Bukovo u čast Dana pešačenja

1125
0

Akciji Planinarskog saveza Srbije povodom Dana pešačenja, 12. septembra pridružiće se i Planinarsko društvo “Deli Jovan” u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Negotin i ovdašnjim Sportskim savezom.

Detalj sa prošlogodišnje akcije; Foto: PD „Deli Jovan“ Negotin

Jedna od dobrih navika koju svaki čovek treba da poseduje je svakodnevno pešačenje. U društvu ili sa slušalicama na ušima, pešačenje kroz šumu, obeleženim stazama, šetalištima jača imunitet ali i održava mentalno zdravlje.

Ljubitelji lakog i sigurnog koraka iz našeg grada pešačiće prirodom zajedno u subotu 12. septembra obeležavajući Dan pešačenja, manifestaciju koju u našoj zemlji organizuje Planinarski savez Srbije pod geslom “Srbija hoda – Za korak bliže zdravlju”.

Zbog još uvek aktuelne epidemije virusa korona organizatori apeluju da se šetači kreću u manjim grupama ili da u prirodi i hodanju uživaju sami.

Negotinci će Dan pešačenja obeležiti u subotu šetnjom od spomenika junaku Veljku Petroviću u centru grada do manastira Bukovo, u dužini od oko sedam kilometara.

Planinarsko društvo “Deli Jovan” u susret ovoj akciji organizovaće u četvrtak i petak, 10. i 11. septembra promociju planinarenja i zdravih stilova života. Ova video prezentacija zakazana je za 19 sati i 30 minuta ispred zgrade opštine Negotin.