Naslovna Društvo Planinarska akcija u Negotinu: Do Manastira Bukovo u čast Dana pešačenja

Planinarska akcija u Negotinu: Do Manastira Bukovo u čast Dana pešačenja

1030
0

Akciji Planinarskog saveza Srbije povodom Dana pešačenja, 12. septembra pridružiće se i Planinarsko društvo “Deli Jovan” u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Negotin i ovdašnjim Sportskim savezom.

Detalj sa prošlogodišnje akcije; Foto: PD „Deli Jovan“ Negotin

Jedna od dobrih navika koju svaki čovek treba da poseduje je svakodnevno pešačenje. U društvu ili sa slušalicama na ušima, pešačenje kroz šumu, obeleženim stazama, šetalištima jača imunitet ali i održava mentalno zdravlje.

Ljubitelji lakog i sigurnog koraka iz našeg grada pešačiće prirodom zajedno u subotu 12. septembra obeležavajući Dan pešačenja, manifestaciju koju u našoj zemlji organizuje Planinarski savez Srbije pod geslom “Srbija hoda – Za korak bliže zdravlju”.

Zbog još uvek aktuelne epidemije virusa korona organizatori apeluju da se šetači kreću u manjim grupama ili da u prirodi i hodanju uživaju sami.

Negotinci će Dan pešačenja obeležiti u subotu šetnjom od spomenika junaku Veljku Petroviću u centru grada do manastira Bukovo, u dužini od oko sedam kilometara.

Planinarsko društvo “Deli Jovan” u susret ovoj akciji organizovaće u četvrtak i petak, 10. i 11. septembra promociju planinarenja i zdravih stilova života. Ova video prezentacija zakazana je za 19 sati i 30 minuta ispred zgrade opštine Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.