Naslovna Društvo Planinarska akcija „Od Rogljevačkih, preko Smedovačkih do Rajačkih pivnica“ 8. maja

Planinarska akcija „Od Rogljevačkih, preko Smedovačkih do Rajačkih pivnica“ 8. maja

569
0

Planinarsko društvo „Deli Jovan“ i Turistička organizacija opštine Negotin, kao i mesne zajednice Rogljevo, Smedovac i Rajac u nedelju 8. maja organizuju sedmu tradicionalnu akciju Planinarskog saveza Timočkog regiona, „Od Rogljevačkih, preko Smedovačkih do Rajačkih pivnica“.

Najveselija planinarska akcija vodi vas kroz najlepše krajolike timočkog vinogorja do Rogljevačkih, Smedovačkih i Rajačkih pivnica, stazom dugom 16, 5 kilometara, bez velikih uspona.

Podloga staze je, ističu u Planinarskom društvu „Deli Jovan“, poljski put i travnata pešačka putanja a voda za piće obezbeđena je na Rogljevačkim, Smedovačkim i Rajačkim pivnicama. Kako navode organizatori vreme pešačenja je oko šest sati.

Za članove PD“Deli Jovan“ i ostale ljubitelje prirode, uz prethodnu prijavu, organizovan je besplatan prevoz sa polaskom u 7 sati i 15minuta u nedelju 8. maja ispred Pedagoške akademije u Negotinu.

Prema planu akcije od 8 do 9 časova predviđena je prijava učesnika na Rogljevačkim pivnicama na kojima će akcija svečano biti otvorena u 9 sati. Desetak minuta kasnije planinari polaze na stazu. Očekivano vreme dolaska na Smedovačke pivnice je između 10 i 11 sati, a na Rajačke od 13 do 14 časova.

U ambijentu Rajačkih pivnica biće otvorena izložba fotografija članova PD“ Deli Jovan“. Planiran je i obilazak pivnica i starog Rajačkog groblja, a povratak na Rogljevačke pivnice, na kojima će biti organizovan tradicionalni planinarski ručak i druženje uz pesmu i igru, planiran je u 14 sati.

Zatvaranje sedme akcije Planinarskog saveza Timočkog regiona, „Od Rogljevačkih, preko Smedovačkih do Rajačkih pivnica“, kojom počinju ovogodišnje Majske svečanosti, predviđen je u 18 časova dodelom zahvalnica.