Naslovna Društvo PKS pokrenula Viber zajednicu „Moja prva plata“

PKS pokrenula Viber zajednicu „Moja prva plata“

245
0

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Viber zajednicu „Moja prva plata“ putem koje će biti dostupne sve informacije o programu usmerenom na podršku zapošljavanju mladih i rešavanju problema manjka kadrova u privredi, saopšteno je iz PKS.

Ilustracija, pexels.com

Program Vlade Srbije „Moja prva plata“ realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i e-Upravu.

Uz pomoć Viber zajednice, koju je pokrenula PKS, poslodavci i mladi sa završenom srednjom školom ili fakultetom, moći će da se uz informišu o uslovima konkursa, ali i prijavi za program obuke i drugim pitanjima.

PKS podseća da sve kompanije u Srbiji, počev od velikih sistema, do mikro-privrednih subjekata i preduzetnika, mogu da se do 25. septembra prijave za program „Moja prva plata“, kako bi brzo i sigurno došli do deficitarnih zanimanja različitih profila obrazovanja.

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara za one koji konkurišu sa srednjim obrazovanjem, a 24.000 dinara za mlade s visokim obrazovanjem.

Osobe do 30 godina, bez radnog iskustva, moći će da konkurišu za učešće u programu od 1. do 15. oktobra.

U PKS podsećaju da je program usmeren na one sa najmanje srednjom stručnom spremom i sa manje od devet meseci radnog iskustva. Inače, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ima 106.000 osoba mlađih od 30 godina.