Naslovna Društvo Petoro učenika OŠ „Branko Radičević“ plasiralo se na republičko takmičenje...

Petoro učenika OŠ „Branko Radičević“ plasiralo se na republičko takmičenje iz matematike

790
0

Negotinski osnovci pokazali su odlično poznavanje matematike na okružnom takmičenju koje je proteklog vikenda održano u Boru. Njih petoro predstavljaće Osnovnu školu „Branko Radičević“ i naš grad na republičkom takmičenju.

Negotinski osnovci pokazali su odlično znanje iz matematike u četiri kategorije.

Najmlađih, četvrtaka, bilo je najviše, a najuspešniji među njima je Luka Vujić, učenik Osnovne škole „Vera Radosavljević“ iz Negotina. Njega je za takmičenja pripremala učiteljica Ljiljana Dudikić. Za učenike četvrtog razreda, okružno takmičenje je završni nivo nadmetanja.

U kategoriji petog razreda, prvo mesto zauzela je Jelica Živković, čiji je mentor nastavnica Ilijana Lazić, a treće Mihajlo Milosavljević, kome je mentor nastavnik Predrag Pericić.

I u kategoriji šestog razreda dva mesta za Negotince. Po broju poena drugo mesto pripalo je Aleksi Paunoviću, a treće Bojani Janković. Njihov mentor bio je nastavnik Predrag Pericić.

U kategoriji učenika osmog razreda prvo mesto na okružnom takmičenju iz matematike osvojio je Miloš Tošić, kome je mentor nastavnica Vladica Bulatović.

Svi plasirani učenici dolaze iz  Osnovne škole „ Branko Radičević“.

Republičko takmičenje će biti održano 21.aprila u “Comtrade” u Beogradu.

Čestitamo učenicima i nastavnicima!