Naslovna Društvo Peticijom do asfalta

Peticijom do asfalta

1755
0

Ni posle četiri godine stanari Ulice Vuka Karadžića u Negotinu nisu dobili asfalt. Sa svakom kišom ulica je neprohodna, puna blata i vode.

Kada je oktobra 2017. u negotinskoj Ulici Vuka Karadžića rađena kišna i fekalna kanalizacija stanari su očekivali da se ona vrlo brzo vrati u prethodno stanje. Nažalost dobijali su, vele, razna obećanja od lokalnih vlasti i na tome se i završilo.

Sa svakom kišom stanari ove tek 200 metara dugačke ulice moraju da hodaju kroz blato i kroz vodu koja se iz Ulice 12. septembar sliva u njihovu i ide ka Vlaškomalki, da automobilima zaobilaze sve dublje rupe i da ponovo obijaju pragove instutucija.

“Dogovor je bio da se naša ulica asfaltira odmah nakon izvođenja radova na kišnoj i fekalnoj kanalizaciji. Kad to nije urađeno tražili smo od nadležnih odgovor na pitanje kada će to biti i navodno su svaki put govorili da samo što nije. Čak smo dobili i odgovor da smo bili u planu i da nije bilo para, a poslednji put i da će sa prvim lepim danima da se tu radi i vodovodna mreža”, kažu stanari.

Oni navode da ovih dana užurbano rade na peticiji kojom će od nadležnih opštinskih i republičkih organa tražiti, zakonskom procedurom, da im lokalna samouprava omogući osnovne uslove za život u 21. veku, na šta imaju prava i zakonima i Ustavom.

“Svedoci smo da se radi na asfaltiranju ulica po selima i sporednih ulica na periferiji grada i to nije sporno, treba i te puteve asfaltirati, ali nam nije jasno zašto se naša ulica, pritom u urbanom delu grada, pored dveju autobuskih stanica, zaobilazi u širokom luku. Nismo zaslužili ovakvu nebrigu od strane onih koji su se obavezali da rade u interesu građana”, ogorčeni su stanari.