Naslovna Društvo Peti Moto skup u Prahovu kod Negotina okupio bajkere iz Srbije, regiona...

Peti Moto skup u Prahovu kod Negotina okupio bajkere iz Srbije, regiona i Evrope

1721
0

U organizaciji Moto kluba „Free Rider 17“ u Prahovu je minula tri dana organizovan jubilarni, peti internacionalni moto skup.

Nekoliko stotina bajkera iz Srbije i gotovo svih bivših jugoslovenskih republika, ali i iz brojnih evropskih zemalja uživali su tri dana u Prahovu na petom po redu internacionalnom Moto skupu u organizaciji Moto kluba „Free Rider 17“ .

„Tu su nam bajkeri iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Bosne, i iz bukvalno svih krajeva Evrope, naravno i naša braća i sestre iz srpskih moto klubova koje rado pohodimo i koji nam rado dolaze u goste. I sami smo, iako smo očekivali veliko interesovanje, iznenađeni brojem gostiju. Samo prvi dan smo imali više od 200 motora. Pokazali smo se, verovatno kao dobri domaćini, pa su ljudi ponovo došli“,  kaže Jasmina Aćimov iz MK „Free Rider 17“.

Gosti su, saznajemo od domaćina, zauzeli gotovo sve raspoložive smeštajne kapacitete u Negotinu i okolini. Mnogi su, međutim, tradicionalno, konačili u porti Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, koji je od prvog skupa do danas, drag saradnik prahovskih bajkera.

„Prvi put sam ovde i prepun sam utisaka. Sve mi sviđa, i društvo, muzika, kamp u porti crkve. Ovde smo našli i mnoge prijatelje. Tu su i kolege iz Makedonije, pa Bugari, mi iz Leskovca, Nišlije i drugi – kaže Neša Rnković iz Leskovca.

Ovaj skup je bio prilika da se neka stara prijateljstva učvrste ali i da se sklope nova bilo sa bajkerima koji su do Prahova stigli putujući hiljadu i više kilometara ili kraće, ili sa onima koji bi tek da zakorače u svet ljubitelja dvotočkaša.

“Mi smo prijatelji sa prahovskim MK „Free Rider“ dugo godina, nismo ni daleko, na 260 kilometara. Nas dvanaestoro je došlo iz Deta u Rumuniji, udaljenog 30 kilometara od Vršca, tako da poznajemo srpsku kulturu i pomalo i jezik koji smo učili sa televizije. Srpski i rumunski bajkeri vole iste stvari, dobru vožnju, muziku i druženje pa su nam ovakvi skupovi zaista prilika da se opustimo”,  kaže Doru Koča iz MK “Corsarii”.

Prelepa priroda na obali Dunava, gostoljubivi domaćini bili su, vele bajkeri, samo jedan od uslova da se ponovo dođe u Prahovo.

Srđan Petković iz MK “Orlovi” iz Švajcarske došao je u Srbiju specijalno zbog ovog moto skupa, zajedno sa suprugom Manuelom.

“Prošli smo 1.450 kilometara na dva motora da dođemo na ovaj skup. Volim sve kod motora, vožnju, putovanja. Nije nam teško da sednemo na motor i odemo negde gde nismo bili. Na ovaj moto skup inače dolazimo već tri godine zaredom”, kaže Srđan.

Muzika je neizostavni doživljaj svakog moto skupa pa dobra žurka nije izostala ni ovoga puta u Prahovu.

Prvog dana jubilarnog petog internacionalnog Moto skupa u Prahovu koncertnu žurku otvorili su sjajnim nastupom članovi negotinskog benda “Alpha režim”.

“Jako lepa manifestacija i jako mi je drago da je Moto klub iz Prahova uspeo da podigne na taj nivo ovaj moto skup da je internacionalni,  da je posećenost sve bolja i bolja iz godine u godinu i da je, što je za nas muzičare jako bitno, oprema sve bolja i bolja i da se sve to lepše i bolje čuje”, kaže Novica Milošević iz benda “Alpha režim”.

Prisutni na platou iza prahovskog Doma kulture uživali su i u nastupu borske grupe “New Deal”, jednog od najboljih cover bendova sa ovog prostora koga čine iskusni muzičari, koji su i na ovom koncertu dobrano podigli publiku na noge.

“S obzirom da nismo ovde prvi put, ne mogu da kažem da sam iznenađen jer je svake godine sve bilo bolje, ali ove godine ovo je vrhunska organizacija. MK “Free Rider 17” se zaista potrudio i ovo je sad manifestacija kakva treba da bude. Sve ovo pričam pod utiscima. Publike je dosta bilo, bila je raspoložena, vesela i sve to nadahnjuje da ti sa one druge strane sviraš dobro, da se u svakom pogledu stopostotno pokloniš i daš pubici tako da je večeras bilo sjajno”, kaže Kristijan Vukmirović, pevač benda.

Ova dva benda su i zasluženo bili i više nego dostojna uvertira za nastup Prljavog inspektora Blaže i njegovih “Kljunova”, koji je na Moto skupu u Prahovu promovisao i svoju novu pesmu “Kada motor vozim”,  objavljenu pre par dana.

“Uvek je prilika za Blažu, to jest mene da obiđem celu Srbiju. Kada dođe neki period onda ja putujem po Srbiji. U Negotinu nisam bio dugo, a u Prahovo nikada, tako da je ovo za mene veliko zadovoljstvo da vidim ove divne ljude. Atmosfera je fantastična i znam da bajkeri prave sjajne moto skupove i uživanje ih je raditi. Pre par dana smo objavili novu pesmu “Kada motor vozim” i ovo joj je u Prahovu premijerno izvođenje, a posvećena je svim bajkerima sveta a najviše nama u Srbiji i Republici Srpskoj”, kaže Igor Blažević.

Nastupio je i bend iz Kostolca, “Starlight”, a drugi dan bio je u znaku bajkerskih igara, bakljade, vatrometa, benda “Sevdah rock conection” sa dobrim starim rokenrol repertoarom, Amadeus benda, koji je takođe oduševio svoje fanove, kao i zaječarskog cover benda “Madicine”, prepoznatljivog  po sjajnom zvuku i odličnim vokalnim mogućnostima Aleksandre Stojanović.

“Prvi put sam ovde. Od drugova sam čuo kako je bilo ranije i mogu da kažem da sam oduševljen svime. Ovde je stvarno sjajan provod”, kaže Saša Milić iz Pirota.

Prahovski bajkeri, dobitnici najvišeg opštinskog priznanja, Majske nagrade za svoj humanitarni rad, peto izdanje moto skupa organizovali su u saradnji sa opštinom Negotin, dijasporom, Turističkom organizacijom i Fondacijom Eliksir.