Naslovna Sport Petar Vidić ponovo prvak Srbije

Petar Vidić ponovo prvak Srbije

708
0

Na državnom prvenstvu u stonom tenisu za mlađe kadete u obe kategorije, održanom u nedelju u Šapcu, Negotinac Petar Vidić ponovio je uspeh iz ranijeg perioda i u singlu ponovo osvojio titulu prvaka Srbije, a zajedno sa Oros Andrašem dominirao je i u konkurenciji muških parova.

Petar Vidić sa pobedničkim peharom, foto: Regionalni stonoteniski savez Niš

U pojedinačnoj kategoriji Petar Vidić je sve svoje mečeve, do finala, dobio sa 3:0. Na putu ka tituli „pali“ su: Luka Damjanović (IMT Beograd) i Bojan Džinović (Lav Jevremovac, Šabac).

U finalu se naš šampion susreo sa starim znancem i partnerom u dublu, Oros Andrašem, koji je, po oceni stručnjaka, i jedini mogao da ugrozi Vidićevo prvo mesto na konačnoj rang listi Srbije.

U finalnom meču Oros je poveo sa 11:9, ali je Vidić već u drugom setu promenio taktiku i sa kratkim servama i kratnim rezanim, onemogućio Andraša da „uđe u napad“ završivši drugi set sa 11:8 u svoju korist.

„Od tog momenta Oros je izgubio samopouzdanje, a Vidić je sve više preuzimao inicijativu pokazavši sav repertoar odbrana, kontranapada i efektnih poena. U tome mu je pomogao odlični Oros, tako da je publika od oko 300 gledalaca uživala u lepim i atraktivnim potezima. Međutim, Vidić je bio uspešniji  te i treći i četvrti set rešio u svoju korist. U poslednjem setu, pri vođstvu od  5:0 Vidić je zaigrao atraktivno i za publiku i izazvao  gromoiglasne aplauze. Međutim takvom igrom  koja pleni lepotom, ali je rezultatski neefikasna, Oros je smanjio na 9:6. Nakon “tajmauta” Vidić je priveo meč kraju sa 11:8”, kaže Slobodan Miljković, trener negotinskog Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko.

Pobednici u dublu Oros Andraš i Petar Vidić, foto: Regionalni stonoteniski savez Niš

Vidić i Oros Andraš, igrač STK Temerin, u dublu su pokazali da im nijedan protivnik nije ravan. Tako su u polufinalu savladali dubl Ilić (SFS Borac Paraćin) – Smiljković (Napad – Kruševac), a u finalu dubl Džinović-Nikolić (Šabac) i osvojili prvo mesto i zlatnu medalju.

Inače, na ovom prvenstvu pravo nastupa imala su 64 prvoplasirana igrača sa rang liste Srbije za mlađe kadete i kadetkinje, a pozivu selektora odazvala su se 53 takmičara.

Negotinski Stonoteniski klub “Hajduk Veljko”, pored Vidića, predstavljao je i Pavle Pucarević, koji je ušao u glavni žreb (32) ali dalje nije mogao, jer je poražen od Branislava Smiljkovića iz Kruševca.

“Ovom pobedom Vidić je pokazao da je neprikosnoven  u svojoj kategoriji , a ujedno i osigurao prvo mesto na konačnoj rang listi Srbije, bez obzira na ishod poslednjeg turnira TOP 12 jer je napravio prednost od preko 250 bodova”, kaže Miljković.

Do kraja sezone ostaju  u pojedinačnim takmičenjima mečevi TOP 12 za sve kategorije na nivou  Uže Srbije i Srbije.

Sašu Jankovića, Petra Vidića i Pavla Pucarevića sledećeg vikenda očekuje jedan od najjačih  međunarodnih  turnira u Evropi „Zagiping“, gde će svako igrati u svojoj kategoriji.