Naslovna Sport Petar Vidić pobednik TOP 12 za mlađe kadete Srbije

Petar Vidić pobednik TOP 12 za mlađe kadete Srbije

637
0

Na konačnoj stonoteniserskoj rang listi Srbije za mlađe kadete, Negotinac Petar Vidić zauzeo je prvo mesto, pa, opravdano, može opet da očekuje poziv selektora za reprezentaciju kadeta.

Oros Andraš, Petar Vidić i Luka Damjanović, fotografija: Aleksandar Janković

Petar Vidić je i zvanično pobednik TOP 12 Srbije za sezonu 2017/18. Vidić je ovog vikenda u Novom Sadu potvrdio da je najbolji mladi stonoteniser Srbije. Bio je ovo i zadnji turnir za ovu kategoriju, na kojem je, po principu svako sa svakim, igralo 12 najboljih mlađih kadeta sa rang liste Srbije, po pozivu selektora.

“TOP 12 je ujedno i zadnji i najjači turnir, jer se u bodovnim turnirima može desiti voljom žreba, da se neki igrači iz prvih 12 uopšte ne sretnu, što na ovom takmičenju nije bio slučaj. Ujedno se izbegavaju i susreti sa slabijim kvalifikantima, već svaki od 11 odigranih mečeva, svakom pojedincu, može da donese dosta uzbuđenja. Igrači su podeljeni u dve grupe po 6 igrača. Prvog dana igrali su svako sa svakim, a onda je počelo ukrštanje sa drugom grupom, po principu  prvoplasirani iz A grupe redom  sa zadnjeplasiranim iz B grupe, pa sve  do prvoplasiranog iz B grupe”, pojašnjava princip igranja, Slobodan Miljković, trener negotinskih stonotenisera.

Vidić je od samog starta važio za favorita, jer je na sva tri bodovna turnira „A“ klase osvojio prvo mesto, igrajući u finalu sa Oros Andrašem iz Temerina.

Najbolji stonoteniseri Srbije u kategoriji mlađih kadeta u obe konkurencije, foto: Aleksandar Janković

U subotu su na putu ka Vidićevoj novoj tituli “pali”: Bogdan Ilić (STK Paraćin), Luka Damjanović (IMT, Novi Beograd), Matija Šepa (STAK, Beograd) i Danijel Varga (Temerin). Vidić je potom pobedio zadnjeplasiranog iz B grupe Vuka Nikolić (Lav Jevremovac, Šabac) i pretposlednjeg iz B grupe Luku Božovića (IMT), završivši prvi takmičarski dan sa 7:0.

Sutradan, odlučan i energičan Vidić, u četiri meča savladao je: Bojana Džinovića (STK Lav Jevremovac, Šabac), Branislava Smiljkovića (Napad, Kruševac), Dimitrija Jelikića (Crvena zvezda, Beograd) i Oros Andraša (Temerin).

Iako viđen za vicešampionsku titulu, Oros je izgubio meč od Luke Damjanovića (IMT), koji se neočekivano našao na drugom mestu, dok je Oros bio trećeplasiran.

Sledećeg vikenda, u Novom Sadu će biti održan i TOP 12 za kadete, gde će boje Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko” i Negotina braniti čak dva takmičara, Saša Janković i Petar Vidić.

I na turnirima TOP 12 uže Srbije, narednih vikenda, za mlađe kadete, kadete i juniore, u muškoj i ženskoj konkurenciji, STK “Hajduk Veljko” imaće svoje predstavnike.