Naslovna Sport Petar Vidić pobednik Bodovnog turnira za rang liste Srbije u Bečeju

Petar Vidić pobednik Bodovnog turnira za rang liste Srbije u Bečeju

392
0

Na drugom Bodovnom stonoteniskom turniru za rang liste Srbije za mlađe kadete i kadete, koji je održan u Bečeju, Negotinac Petar Vidić osvojio je titulu pobednika i 250 bodova, koji su mu doneli i  prvo mesto na rang listi.

Na drugom po redu Bodovnom turniru za rang liste mlađih kadeta i kadeta, boje negotinskog Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko” branili su Petar Vidić i Pavle Pucarević.

Vidić je grupnu fazu takmičenja, reklo bi se, lako prošao. Na putu do titule, Vidić je savladao Dimitrija Jenkića iz “Crvene zvezde”, pa Dimitrija Ninkovića iz beogradskog “Staka”, a u finalu se sreo sa Bogdanom Ilićem iz zrenjaninskog “Banata”, koji je od jesenas član ovog kluba i koji je poslednje četiri sezone šampion Srbije.

“Vidić je ponovo zaigrao napadački, poveo sa 2:0, ali je prepustio Iliću jedan set, a četvrti je dobio i osvojio titulu”, kaže za NG Portal trener STK “Hajduk Veljko”, Slobodan Miljković.

Pored titule, Petar Vidić je osvojio i 250 bodova sa kojima je izbio na prvo mesto rang liste. Vidić sad ima 400 bodova. Na drugom mestu je Andraš Oros iz Temerina sa 350, koliko ima i Bogdan Ilić iz STK “Banat” u Zrenjaninu.

“Vidić je profitirao u tom smislu, što je ponovo dobio sigurnost i poziv selektora na Balkansko prvenstvo”, ističe trener Miljković.

Inače, na drugom Bodovnom turniru u Bečeju, i Pavle Pucarević, takođe član STK “Hajduk Veljko” iz Negotina uspešno je prošao grupnu fazu i u osmini finala izgubio od Bogdana Ilića iz zrenjaninskog “Banata”, zabeleživši pomak od nekoliko mesta na rang listi, što daje nadu da će se naredne godine boriti za TOP 12 Srbije.