Naslovna Društvo Petar Nedeljković, učenik generacije negotinske Tehničke škole

Petar Nedeljković, učenik generacije negotinske Tehničke škole

1257
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2019/2020. godine.


Nije uobičajeno da deca rođena u velikim gradovima svoje srednjoškolsko obrazovanje stiču u malim sredinama.

Petra Nedeljkovića, rođenog Beograđanina, za Negotin vežu rodbinske veze a nakon završenog četvorogodišnjeg školovanja u Tehničkoj školi i prijateljstvo koje je stekao među drugovima.

„Moje poreklo je iz Negotina. Moj otac je Negotinac, ovde  žive moji baba i deda. Pružila mi se prilika da upišem ovde željeni smer, tehničar računara nakon završene osnovne škole u Beogradu. Prvi susret sa školom je zaista bio dobar. Prva godina jeste bila prekretnica ali sam tada baš bio posvećen i nastavi i učenju. Meni je to bila najbitnija godina u kojoj sam, priznajem, stekao važne navike koje su mi kasnije pomogle pri učenju“, kaže nosilac priznanja Učenik generacije Tehničke škole.

Priznanju se kaže nije nadao niti je o njemu razmišljao. Prva godina je ističe bila naporna jer je trebalo postaviti dobar temelj za preostale školske dane. Nije mu bilo teško ni da se navikne na  novu sredinu,  jer je već imao drugove koje je  stekao  na letnjim  raspustima koje je provodio u očevom rodnom gradu.

Petar će iz Negotina i Tehničke škole poneti lepe uspomene. I dalje će ga, kaže, za ovaj grad vezivati porodica i prijatelji sa kojima je odrastao, kao i oni sa kojima je delio školsku klupu.

„Poneću dobre uspomene iz škole, profesori su bili dobri. Ono što nedostaje je praksa. Imali smo delimičnu praksu ali nismo je imali “u rukama”. Dosta smo toga samo pisali, učili teoretski, a trebalo je da naučimo praktično. To mi najviše nedostaje. Profesori su se trudili da nam prenesu što više znanja i dali su mi dobar temelj za fakultet. IT kadar je deficitaran  i traži se. Za 10 godina vidim sebe kao uspešnog građanina zato što volim to što radim i što ću raditi. Ta ljubav se upravo rodila u ovoj srednjoj školi i mislim da neću imati većih problema tokom studiranja.“


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.