Naslovna Kultura Petak i subota u Kladovu rezervisani za četvrti “Border rock”

Petak i subota u Kladovu rezervisani za četvrti “Border rock”

295
0

U Kladovu će u petak i subotu, 2. i 3. oktobra biti održan četvrti festival “Border rock” u organizaciji Udruženja “Metronom”.

Foto: Fubar

Zbog dobro poznatih okolnosti “Border rock” će, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, obaveznu masku i distancu, i uz ograničenje na svega 80 mesta, biti održan 2. i 3. oktobra uz svirke četiri benda.

Prvog festivalskog dana od 22 časa u bašti Kluba „Fusion“ u Domu omladine u Kladovu, nastupaju “Good Ol’ Bastard” iz Knjaževca i “Fubar” iz Negotina, a drugog, u isto vreme i na istom mestu, knjaževački bendovi “Two-Stroke Engine” i “School bus”.

“Ljudi su se uželeli glasnog rokenrola, svirki nije bilo tokom leta, tako da će nam svima prijati da se ponovo malo razmrdamo. Bilo je razmišljanja o koncertima bez publike, sa direktnim prenosom preko jutjub servisa, ali kakav bi osećaj imali bendovi dok sviraju i publika koja zuri u monitore”, kaže Dejan Mihajlović iz Udruženja “Metronom” iz Kladova, koji organizuje “Border rok”.

Festival se ove godine prilagodio uslovima i oslonio na domaće snage iz istočne Srbije, iako je prepoznatljiv u širem regionu po učešću brojnih bendova iz celog sveta.

Veran svojoj programskoj koncepciji ni ovoga puta neće izostati predstavljanje jednog rokenrol naslova, pa će tako publika čuti reč više o knjizi “Knjaževačke rok priče i urbane legende” Darka Micića.

Četvrti “Border rok” podržali su Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava.