Naslovna Društvo COVID-19 Pet novih slučajeva kovida-19 u Negotinu

Pet novih slučajeva kovida-19 u Negotinu

3748
0

U opštini Negotin, sudeći prema podacima kovid-aplikacije Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, zabeleženo je pet novih slučajeva kovida-19.

Pozitivan rezultat zabeležen je kod tročlane porodice koja je PCR test radila na lični zahtev zbog odlaska u inostranstvo. Reč je o muškarcu starom 49 godina, ženi od 39 i desetogodišnjem detetu.

Na prisustvo virusa korona pozitivan je i muškarac star 56 godina, koji se leči na grudnom odeljenju i koji će biti transportovan za Niš, a potvrda je stigla i za našu sugrađanku koja ima 63 godine.

Iz laboratorije “Vatreno oko” u Nišu danas su stigli rezultati za 17 testova, od kojih su osim ovih pet pozitivnih, svi ostali negativni.

Od 6. aprila do sada, kada je testiranje počelo u Zdravstvenom centru u Negotinu, u kovid-ambulanti urađeno je 1.878 PCR testova, a u laboratoriji Doma zdravlja 1.493 testa na antitela.

I juče je u opštini Negotin potvrđen pozitivan rezultat kod žene od 78 godina, a prekjuče kod trojice muškaraca od 20 do 66 godina starosti.