Naslovna Događaji „Pepeljuga“ u Negotinu 11. juna

„Pepeljuga“ u Negotinu 11. juna

327
0

Ansambl zaječarskog teatra predstaviće u Negotinu predstavu za decu „Pepeljuga“, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“

Najmlađa publika moći će da u Domu kulture “Stevan Mokranjac” u utorak, 11. juna od 18 sati uživa u dobro poznatoj bajci Šarla Peroa o večitoj borbi dobra i zla, gde posle brojnih izazova i teškoća, Pepeljuga biva nagrađena za dobrotu.

U ovoj predstavi Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, Pepeljugu igra Negotinka Marija Stanković, princ je Branislav Mijatović, a igraju i Ivan Ninčić, Viktorija Arsić i Teodora Stojković.

„Ova priča je osvojila mnoge generacije i iz nje svako može da nauči kako će poniženo biće ipak da se uzdigne i pobedi, kao i da lepota i vrlina moraju da budu ne samo prepoznate već i nagrađene. Smatram da je bajka vrlo važna za odrastanje i vaspitanje dece. U bajkama se veliča dobro a kažnjava zlo, dakle bajke uče decu tome šta su stvarne vrednosti. Zato su bajke važne i svevremenske“, rekla je o ovoj predstavi rediteljka Olivera Viktorović Đurašković.

Ulaznice po ceni od 300 dinara prodaju se na biletarnici Doma kulture „Stevan Mokranjac“ od 9 do 13 časova  i od 17 do 19 sati, odnosno do 18 časova na dan predstave.