Naslovna Društvo Pedagoški fakultet upisuje u Negotinu 40 studenata: Pripremna nastava za buduće brucoše

Pedagoški fakultet upisuje u Negotinu 40 studenata: Pripremna nastava za buduće brucoše

1257
0

Pedagoški fakultet u Vranju na Visokoškolskoj jedinici u Negotinu u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisaće ukupno 40 studenata, od kojih 25 samofinansirajućih i 15 čije će se školovanje finansirati iz budžeta.

Visokoškolska jedinica u Negotinu Pedagoškog fakulteta u Vranju za sve zainteresovane brucoše organizovaće pripremnu nastavu, bez naknade troškova, u vidu konsultacija u jednodnevnom trajanju po rasporedu za maj.

Zainteresovani da upišu osnovne akademske studije na ovom fakultetu na pripremnoj nastavi mogu dobiti bliže instrukcije i uputstva o toku prijemnog ispita.

Pre prijemnih ispita, koji se sastoje iz testa iz srpskog jezika i književnosti i testa opštih znanja i informisanosti , prijavljeni kandidati podležu proveri proveri govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti, koja je eliminatornog karaktera.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona 019/542-540 ili 019/547-395 svakog radnog dana od 8 do 14  sati, do juna.

Raspored termina realizacije pripremne nastave na Visokoškolskoj jedinici u Negotinu (zgrada Pedagoške akademije, prvi sprat) biće objavljen na sajtu Fakulteta www.pfvr.ni.ac.rs.

Pravo da konkurišu za upis na prvu godinu studija na Pedagoškom fakultetu imaju kandidati koji su završili srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju.

Prilikom prijavljivanja na konkurs budući studenti podnose na uvid originalna dokumenta, a uz prijavni list i overene fotokopije diplome o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, kao i svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole.

Konkursni rokovi će, kažu u Visokoškolskoj jedinici Negotin biti naknadno definisani.