Naslovna Događaji “Pčelica Maja” i “Led” u negotinskom bioskopu

“Pčelica Maja” i “Led” u negotinskom bioskopu

435
0

Ljubitelji filmske umetnosti u Negotinu danas mogu da uživaju u najnovijim ostvarenjima, animiranom filmu “Pčelica Maja” i ruskom hitu “Led”.

Najmlađi Negotinci će moći da od 16 časova u Bioskopu “Krajina” uživaju u novoj uzbudljivoj avanturi “Pčelica Maja 2 – Medene igre”. Reč je o nastavku medene priče u kojem predstavnik iz Baztropolisa dolazi u Majinu košnicu sa važnom porukom za kraljicu.

Priču o “Pčelici Maji” napisao je 1912. Valdemar Bonsels, jedan od najpoznatijih nemačkih pisaca svog vremena.

Maja, Flip, Pavo ali i ostali njeni prijatelji prvi put su ekranizovani 1975. i od tada su postali neizostavni deo detinjstva brojnih generacija.

Prvi deo medene priče premijerno je prikazan 2014. a ove godine stiže nam i “Pčelica Maja 2 – Medene igre” u režiji Noela Klirija i Aleksa Stadermana.

Film je sinhronizovan, a glasove junacima ove uzbudljive avanture pozajmili su: Mina Lazarević, Stevan Pjale, Milan Tubić, Jelena Jovičić, Jovana Stipić i mnogi drugi.

Cena ulaznice je 250 dinara.

Inspirisan istinitim događajima, film “Led”, reditelja Olega Trofima je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i da postane šampion sveta u klizanju.

Glavne uloge u ovoj muzičko romantičnoj drami o klizačici Nađi koja na korak od najvećeg uspeha u karijeri doživljava ozbiljnu povredu i završava u invalidskim kolicima tumače: Aglaja Tarasova, naš Miloš Buković, Aleksander Petrova, Marija Aronova i mnogi drugi.

Na repertoaru negotinskog bioskopa film “Led” je u terminima od 18 i od 20 časova, a cena ulaznice je 250 dinara.