Naslovna Društvo Patrijarh Porfirije 8. i 9. avgusta u Kladovu i Donjem Milanovcu

Patrijarh Porfirije 8. i 9. avgusta u Kladovu i Donjem Milanovcu

712
0

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije boraviće 8. i 9. avgusta u Kladovu i Donjem Milanovcu. Za zainteresovane vernike iz Negotina organizovan je besplatan prevoz.

Foto: Srpska pravoslavana crkva/www.spc.rs

Patrijarh Porfirije posetiće u nedelju 8. avgust, na praznik Svete Prepodobnomučenice Paraskeve, Kladovo gde će u 18 časova osveštati Parohijski dom pri Crkvi Svetog Đorđa.

Doček poglavara Srpske pravoslavne crkve planiran je za 17 sati kada će biti  održan i svečani čin doksologije. Tom prilikom, Živojinu Bolbotinoviću, vlasniku porodične kompanije „Tekijanka“ biće uručen orden Svetog kralja Milutina, a zaslužnima arhijerejske pohvalnice.

Arhijerejsko namesništvo negotinsko organizuje odlazak vernika za Kladovo, a prijave zainteresovanih su u toku kod crkvenjaka, u prodavnici sveća, u hramu Svete Trojice.

Organizovan je prevoz do Kladova na dan dolaska Njegove Svetosti u nedelju, 8. avgusta ispred Pedagoške akademije u Negotinu u 15 časova.

Patrijarh Porfirije će u ponedeljak, 9. avgusta na dan gradske slave Svetog velikomučenika Pantelejmona u hramu Svetog oca Nikolaja u Donjem Milanovcu služiti  od 9 časova svetu arhijerejsku Liturgiju uz sasluženje episkopa timočkog Ilariona i više episkopa Srpske pravoslavne crkve.

Doček patrijarha je u 8 sati sati ispred donjomilanovačkog hrama, a polazak za Donji Milanovac za Negotince organizovan je u ponedeljak, 9. avgusta u 7 časova ispred Pedagoške akademije.